Kjørte feil i tollen - luksusbil beslaglagt

Tony André Johansen fortviler etter at Tollvesenet har beslaglagt hans Lamborghini Aventador Roadster til 5,5 millioner kroner. Årsaken var at han kjørte feil i tollen.

Tollvesenet holder en sportsbil til rundt 5 millioner kroner tilbake fordi eieren kjørte på grønn sone på Svinesund. Eieren fra Lunner sier han kjørte feil.

Eier og daglig leder i selskapet TJ Auto på Roa hadde en dårlig dag på jobben sist uke. I to og et halvt år har han ventet på den ettertraktede bilen, en Lamborghini Aventador Roadster. Torsdag hentet han den spesielle sportsbilen sør for Gøteborg og kom kjørende med bilen på henger over Svinesund.

Ifølge Johansen skulle de stanse i tollen for å deklarere bilen på korrekt måte, men de kjørte feil og kom over gamle Svinesundbrua der tollstasjonen er nedlagt. Innen de rakk å snu var de blitt stanset av en toller.

Bilen ble beslaglagt og står nå innelåst mens Tollvesenet i Østfold undersøker om alle avgifter er betalt.

Det var avisa Hadeland som først omtalte saken

– Alle kan jo kjøre feil

– Det var selvfølgelig klønete gjort. Men alle kan jo kjøre feil. Det er greit at du blir stoppet i en kontroll og at de slår ned på det der og da. Men en time etterpå, når de ser at alle dokumenter er i orden og at alt ok, så bør man jo løse opp i situasjonen i stedet for dra dette ut og lage et fortsatt problem, sier Johansen til NRK.

Lamborghini

RÅDYR LUKSUS: Bilen som ble beslaglagt av Tollvesenet likner på denne utgaven av Lamborghini Aventador Roadster. Utsalgsprisen i Norge vil trolig ligge på mellom 5,5 og 5,7 millioner kroner.

Foto: TJ Auto

Nå håper han å få en telefon snart om at bilen kan hentes og at saken er ute av verden, Men foreløpig har det ikke skjedd. Selv forklarer han feilkjøringen med at de var slitne etter en lang dag, glade for å ha hentet bilen og rett og slett ikke tenkte seg om.

– Vi var jo i en litt annen verden og gledet oss til å få den inn i butikken. Onsdagen før hadde vi ordnet med vår transportør at alle dokumenter var riktig utfylt.. Det er også ordnet med forhåndsgaranti for moms, forteller han.

Johansen opplyser at han også har avtale med Biltilsynet i Hønefoss som skal godkjenne kjøretøyet.

– Dette blir trolig politisak

Tollvesenet bekrefter at de har stoppet bilen og tatt den i forvaring. De tar ikke like lett på saken.

– De som fører bilen inn i landet, skal uansett kjøre på rødt. Når de kjører på grønt, har de gjort noe galt. Dette blir trolig en politisak, så får de vurdere hva som skjer videre, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet til avisa Hadeland.

Bilen står nå innelåst i en lukket henger i garasje hos Tollvesenet i Østfold.

Tony André Johansen forteller at det er en svært spesiell bil som nå står innelåst i garasjen til Tollvesenet i Østfold, Det skal være det første ekemplaret av en Lamborghini Aventador Roadster som er importert til Scandinavia. Utsalgsprisen vil trolig ligge mellom 5,5 og 5,7 millioner kroner.

Hvem kjøper en bil som dette?

– Jeg vet ikke helt ennå. I Norge er det litt spesielt. Lamborghini har vært veldig mye entusiastbil. Kanskje en entusisst med mye penger? sier Johansen.