Hopp til innhold

Den var ikke mye å skryte av, Sylvi!

Hun er vant til stemmefiske og sjøfiske. Men i dag fikk landbruksminister Sylvi Listhaug sin første innlandsfisk på kroken. Den var ikke stor.

Landbruksminister Sylvi Listhaug fisker på Norsk Skogmuseum.

«Der sitter'n!» « En sværing!» «Sveiv inn!»

Kommentarene fra landbruksminister Sylvi Listhaugs følge av byråkrater, statssekretærer, stortingskolleger og andre sitter løst på brygga ved Norsk Skogmuseums fiskedam for, ja, la oss si det som det er, barn.

Her, på De Nordiske Jakt- og fiskedagene i Elverum, debuterer Listhaug uansett som innlandsfisker. Hun gjør det ikke med bravur.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug prøvde fiskelykken i fiskedammen på Norsk Skogmuseum i Elverum.

Foto: Per Magnussen / NRK

Det er nemlig fiskeguide Tore Rydgren som med et par elegante sveip med fluestanga får agnet uti dammen med 600 nyutsatte småørreter fra Mistra. Men fra da av overtar ministeren. Hun får napp. Og haler inn fangsten. Den er ikke stor.

– Hold den langt foran deg, råder Rydgren når fotografene fra tv og presse knipser i veg.

Da ser den i det minste litt større ut.

For å snakke om skog

Men Frps kontroversielle landbruksminister var ikke i Elverum for å drive fiske, nå ja; kanskje noe stemmefiske sånn i det små, nei, hun var der for å snakke om skognæringen.

– Det viktigste for meg er å øke verdiskapningen i skogen, sa Listhaug. Derfor mener hun at 30 millioner kroner til bygging av flere skogsveger i år, og enda mer penger neste år til det samme, er det viktigste hun kan gjøre nå.

Tømmeret skal ut. Ny skog skal plantes. Og utmarka må tas i bruk av reiselivet.

– Da trengs skikkelige skogsveger, sa Listhaug.

Har hun glemt industrien?

I innlegget hun holdt for lokalpolitikere, faglagsledere og andre skogfolk snakket hun ingenting om skogbasert industriutvikling.

– Det viktigste er å legge til rette for den industrien også. Lavere formuesskatt og bedre vilkår generelt vil gi resultater, sa Listhaug. Et utvalg ser også på om det er andre tiltak regjeringen kan bidra med.