Toppklubb lager spareplan

Lillehammer Ishockeyklubb vil lage en 3-årig spareplan, etter å ha gått med nesten to millioner kroner i minus i 2018.

Saxrud

KANSKJE IKKE MER: Jubelen står ikke i taket hos Lillehammer Ishockeyklubb når regnskapet legges fram.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det kom frem under et ekstraordinært årsmøte Lillehammer Ishockeyklubb holdt i kveld.

I 2018 hadde klubben driftsinntekter på 17 millioner, men brukte for 19 millioner. Det er blant annet utstyr, boplass til spillere og trenere og areanaleie som har dratt utgiftene opp.

Det kom også fram at kontrollkomiteen gjentatte ganger har prøvd å komme i kontakt med ishockeyklubben når det gjelder den økonomiske situasjonen. De har blant annet ikke fått skriftelig tilbakemelding på sine innspill etter de kom med bekymring for økonomien i september og oktober, skriver GD.

– Per nå kan vi ikke gi klarsignal for Lillehammer inn mot neste sesong, på grunn av økonomien deres. Vi skal ha et møte neste tirsdag, hvor vi får se om dette kan løses, sier Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

– Helt utrolig at det går an

NRKs hockeysekspert Trond Johnsen mener det er helt utrolig at klubben ikke tar tatt tak i økonomien tidligere, siden de blodrøde tallene stammer fra årsregnskapet for 2018.

– Ved nyttår så for eksempel Stjernen at klubben drev med for stort underskudd, men tok tak og fikk økonomien i orden. Det som kommer fram om Lillehammer nå, tyder på svakhet og sløvhet på pengefronten, sier Johnsen.

Byline Trond Johnsen

SKEPTISK: Trond Johnsen.

Foto: Photographer: Leif Ingvald Skaug

Han tror forbundet kommer til å gi Lillehammer Ishockey et lite pusterom til å finne en løsning.

– Norsk hockey er litt som en liten familie, og det gagner dem ikke at et av flaggskipene forsvinner, sier Johnsen.

Han er likevel krystallklar på at situasjonen er alvorlig.

– Finner de ikke en løsning i løpet av sommeren, tror jeg det renner et blått lys for klubben. Får de ikke orden i dette, må de ta konsekvensen.

Stjernesignering satt på vent

Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar

MÅ VENTE PÅ COMEBACK: Stephan Vigier.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Forbundet hadde fått indikasjoner på hvordan den økonomiske standen i toppklubben fra OL-byen var, men det viste seg å være verre enn først antatt. Eide tror ikke klubben har tilbakeholdt informasjon med vilje, men at de rett og slett ikke har hatt oversikt.

Økonomien har også fått konsekvenser for den sportslige satsingen inn mot neste sesong. Tidligere stjernespiller i Lillehammer, Stephan Vigier, har gjennom flere medier den siste tiden blitt meldt klar for gamleklubben etter et opphold i Stavanger Oilers. Nå er drømmesigneringen satt på vent.

– Vi har gitt klubben en midlertidig overgangsnekt på grunn av de økonomiske forholdene, bekrefter Eide.