Hopp til innhold

Politiet: – Liket var kraftig forbrent

Levningene som utløste drapsetterforskning i Øyer i går kveld, ble funnet i et bål.

Etterforskning, drap Øyer

FUNNET I SKOGEN: Funnstedet skal være 200 meter nedenfor selve Hunderseterveien, i et skogsområde ved en skogsbilvei.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Liket ble funnet i et bål i en grop i terrenget ved Hunderseterveien på Øyer, etter at politiet fikk melding om røykutvikling.

– Kraftig forbrent

Politiet er ellers tilbakeholdne med opplysninger om åstedet, utover at levningene var sterkt forbrente. Liket er sendt til rettsmedisinsk i Oslo, og politiet venter nå på rapport derfra.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om verken kjønn eller alder på personen, sier Olav Sørby, konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt.

SE VIDEORAPPORT FRA ØYER:

Nina Rundsveen

Fikk tips fra privatperson

Politiet fikk melding fra en privatperson torsdag ved 1200-tiden, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer.

Funnstedet skal være 200 meter nedenfor selve Hunderseterveien, i et skogsområde ved en skogsbilvei.

Politiet opplyser at de var raskt på stedet torsdag og fikk foretatt innledende undersøkelser. På stedet skal man ha funnet at det hadde vært en fersk brann på et lite og begrenset område.

I nærheten av åstedet er det en bomstasjon som har et kamera. Politiet bekrefter at det er et kamera der, men vil hverken bekrefte eller avkrefte at de har fått interessante bilder fra dette kamera.

Tror det er drap

Det ble også gjort andre funn. Av hensyn til pågående etterforsking kan vi ikke gi ytterligere opplysninger om disse funnene. På bakgrunn av de opplysninger vi har nå legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre, skriver politiet.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Kripos er kontaktet og yter Gudbrandsdal politidistrikt bistand i etterforskningen. Etterforskere fra Kripos ivaretar blant annet tekniske undersøkelser på åstedet i samarbeid med lokale polititeknikere.