Turgåer funnet etter leteaksjon

Den 35 år gamle mannen som var savnet ved Sognefjellshytta er funnet i tilsynelatende god form. Han var savnet etter at han ikke dukket opp til overnatting.

LETEAKSJON: Politiet har startet en leteaksjon etter en 35 år gammel mann i området Nørstedalseter i Sogn – Sognefjellshytta i Jotunheimen.

Politiet har avsluttet leteaksjonen etter den 35 år gamle mannen som var savnet i området Nørdstedalseter i Sogn, og til Sognefjellshytta. Den ligger i fjellområdet mellom Jotunheimen, Breheimen og Hurrungane.

Han ble funnet øst for dammen i sørenden av Storevatnet.

Ifølge politiet skal han være i tilsynelatende god form. Han blir tatt hånd om av helsepersonell for behandling av en mindre fallskade.

Hadde bestilt overnatting

Mannen hadde bestilt rom på Sognefjellshytta, men var ikke kommet frem dit søndag kveld.

Nørstedalsseter

GIKK HERFRA: Det var i området Nørstedalseter i Sogn, at mannen skal ha startet turen på vei videre til Sognefjellshytta.

Foto: ARKIVFOTO / NRK

Det gjorde at ansatte ved Sognefjellshytta sendte inn en bekymringsmelding til politiet, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

Vurderte helikoptersøk

Geir Rune Ekse i Innlandet politidistrikt er oppdragsleder. Han sa tidligere at politiet fikk bistand av frivillige under redningsaksjonen.

– Vi får opp redningshunder, Oppland Røde Kors, Sogn Røde Kors. Andre er også på vei, sa Ekse.

De gikk stien som mannen skulle følge.

Han sa også at de ville vurdere å bruke helikopter hvis de ikke fant noe innen kort tid.