Langt fram for storsjukehus

Vegen fram mot et storsjukehus er fortsatt lang. I dag la ordførerne i Ringsaker og Gjøvik fram sine tomteforslag.

Anita Ihle Steen og Bjørn Iddberg

Ordførerne Anita Ihle Steen og Bjørn Iddberg la fram tomteforslag for storsjukehus i dag.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Det kan ta et par år før det blir avgjort hvor det nytt storsykehus for Innlandet skal ligge. Det sier administrerende direktør Morten Lang-Ree i Sykehuset Innlandet.

I dag presenterte Gjøvik og Ringsaker kommuner sine tomteforslag til hvor et nytt storsjukehus kan ligge for ledergruppa i Sykehuset Innlandet. Det var ordføreren i Gjøvik, Bjørn Iddberg som tok initiativ til at de to kommunene skulle få presentere forslagene sine for ledergruppa.

Ulike fortrinn

Gjøvik har fire forslag, mens Ringsaker har skrelt ned sine fire til to. Det er Rudshøgda som var akutell i forrige runde da det ble diskutert storsjukehus for Hedmark og Oppland, og Moskogen som ligger rett ved Mjøsbrua, Moelv sentrum og jernbanestasjonen. Dette alternativet mener Ringsaker er det beste.

Tomt ovenfor Biri

Et av tomteforslagene er på Biri.

Foto: Gjøvik kommune

Gjøvik har et litt annet utgangspunkt enn Ringsaker. De har allerede et sjukehus på Gjøvik som står i fare for å bli lagt ned ved bygging av storsjukehus. Ordfører Bjørn Iddberg sa i dag at disse kompetansearbeidsplassene er viktige for Gjøvik. Alle fire forslagene deres ligger på Biri, tre av dem rett ved E6 like ved Mjøskanten. De mener Biri blir det mest sentrale for både hedmarkinger og opplendinger.

Det er styret i Sykehuset Innlandet som skal avgjøre saken. Fram til 27. juni er det høringsrunde om hva skal skje med de sjukehusene som ikke samles ved Mjøsa.