Landslagstreneren: – Det er pinlig

LILLEHAMMER (NRK): Landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, er ikke nådig overfor arrangørene av verdenscupen i Lillehammer etter snøproblemene fredag.

mye snø i Lystgårdsbakken

OPPGITT: Landslagstrener Alexander Stöckl er oppgitt over at det ikke var mulig å trene i Lysgårdsbakken i formiddag. VIDEO: Arne Sørenes.

Et større snøfall førte til at hopptreningen i Lysgårdsbakkene i Lillehammer fredag måtte utsettes. Landslagssjefen er ikke nådig i sin kritikk av arrangøren.

Les: Taper penger på avlysing

– Jeg synes det er synd, og jeg synes det er nesten pinlig. Vi har visst om værmeldingen en stund, og at det skal komme mye snø i dag. Da skal folk være klare for å preppe bakken og kjøre maskinene. Når man begynner klokka 0930 med dette, og treningen starter klokka 1000, så er det for kort tid til å fikse bakken, sier Stöckl til NRK.

– FIS er ganske forbannet

Bakkemannskaper, de fleste frivillige, skal ha vært på plass i Lysgårdsbakkene allerede ved 0730-tiden fredag morgen, får NRK opplyst. Stôckl mener hendelsen kan føre til problemer for Lillehammer som arrangørby.

– Fordi jeg vet at FIS er ganske forbannet når sånne ting skjer. Man har en veldig stram tidsplan. Det er jenterenn som går om ettermiddagen, og så er det kvalik i kveld. Og alt skal være på plass, og vi får det ikke til. Det kan hende at dette rennet ikke blir med i kalenderen til neste år på grunn av sånne, etter min mening, småting, som egentlig skal være på plass, sier Stöckl.

Han mener at noen i arrangementsstaben må gå i seg selv.

– Som sagt, jeg synes det er pinlig. Det er jo ikke første gang at det snør i Norge. Det er vanskelig å legge skyld på enkeltpersoner. Jeg vet at mannskapet her jobber veldig bra. Men det er noen over dem som er ansvarlig, sier han.

– Burde ha vært flere i bakken

Også NRKs hoppekspert Anders Jacobsen er kritisk til hvordan det ble jobbet med å preparerer hoppbakken i Lillehammer fredag morgen.

– Det er nok flere mennesker i bakken når vi har renn i Tyskland, og det trenger vi også her. Vi trenger noen som tar ansvar og som jobber så det er klart i tide. Det kunne vært mulig å hoppe klokka 1000 i dag , men da måtte det ha vært flere i bakken og preparert den, sier Jacobsen.

– Vi kunne hatt mer bakkemannskaper

Arenasjef Tore Sørum, sier til NRK at han tror det vil bli utsettelser utover dagen fordi man må fjerne mye av snøen som har falt.

– Jeg vil ikke si at vi har sovet i timen. Det er mulig at det mer snø enn vi hadde vurdert det til, og at vi kunne ha hatt mer bakkemannskaper, sier Sørum.

Så dere tar selvkritikk på det?

– Ja, det må vi jo gjøre, i og med at det nå kan bli utsettelser. Det er klart at det må vi ta inn over oss, sier han.

anders jacobsen om snøen

EKSPERTKOMMENTATOR: Anders Jacobsen er NRKs ekspertkommentator. Se hva han sier om at snøfall fører til utsettelse i Lysgårdsbakken. VIDEO: Arne Sørenes.