Lager berg- og dalbane av Flåklypa

Hunderfossen Familiepark investerer tungt i en ny berg-og-dal-bane. Fra våren av skal den få Flåklypa-fans til å valfarte til parken.

Il Tempo Extra Gigante

Il Tempo Extra Gigante snekres for tiden sammen i Tyskland.

Foto: Hunderfossen

Jul i Flåklypa ble fjorårets mest sette film på kino i Norge, og det er liten tvil om at Kjell Aukrusts univers er like populært som før. Derfor bør det komme som en god nyhet at alle som har drømt om å ta plass i Reodor Felgens Il Tempo Gigante, snart vil få drømmen oppfylt.

Storinvestering

Hunderfossen Familiepark har valgt å investere i en ny berg-og-dal-bane som skal lokke nye og gamle fans av filmene.

– Dette er en av parkens største investeringer noensinne. Ved siden av eventyrslottet i 1999 er dette den største satsingen i Hunderfossens historie. Vi tror den vil treffe veldig godt blant våre besøkende, sier markedssjef Thor Willy Christiansen til NRK.

Il Tempo Extra Gigante

Attraksjonen skal stå klar 24. mai.

Foto: Hunderfossen

Hunderfossen har allerede en fullskalaversjon av Il Tempo Gigante i parken, men det er ikke mange som har fått gleden av å kjøre med Aukrust og Ivo Caprinos legendariske konstruksjon.

Den nye berg-og-dal-banen blir betraktelig mer publikumsvennlig. Den får navnet Il Tempo Extra Gigante og gir plass til en god del flere passasjerer enn originalbilen. 14 stykker får plass i den legendariske bilen, og Christiansen tror nysatsingen vil gi Hunderfossen et stort løft.

– Publikum vil få oppleve bra med g-krefter og toppfarten vil bli på omtrent 70 km/t. Turen tar halvannet minutt og går 25 meter over bakken. Her blir det både god utsikt fra over tretoppene og høy fart på vei ned igjen.

Lages i Tyskland

Nysatsingen settes for tiden sammen i Tyskland, så det ligger tysk ingeniørkunst bak drømmen om å lage familieversjonen av Il Tempo Gigante. Satsingen har vært et samarbeid mellom Hunderfossen og Aukrust-stiftelsen.

– Dette er gjort helt i Aukrust sin ånd, og vi håper at dette vil bli en stor kjøreopplevelse for hele familien, sier Christiansen.

24. mai står det hele klart, og da er det duket for høytidelig åpning av attraksjonen.

SE VIDEO:

Den nye Flåklypa-filmen får gode mottakelser.