Drap Gjøvik 24. mars 2020
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kvinne siktet for drap i Gjøvik

Oppsummert

En kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha drept en mann i 50-årene i Gjøvik natt til tirsdag 24. mars 2020. Det er bred enighet om at kvinnen var psykotisk og påtalemyndigheten vil be om tvungent psykisk helsevern.

 • Dømt til tvungent psykisk helsevern

  En kvinne på 27 år er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på naboen sin i Gjøvik i mars 2019. Mannen i 50-åra døde av forblødning. Kvinnen er også dømt for drapsforsøk på medinnsatt i fengselet. Kvinnen aksepterer dommen.

 • Ber om tvungent psykisk helsevern

  Aktor la ned påstand om tvungent psykisk helsevern for kvinnen som er tiltalt for knivdrapet på naboen i Gjøvik for ett år siden. Kvinnens forsvarer ba om at kvinnen dømmes på mildeste måte. Kvinnen skal være paranoid schizofren.

 • Politipatrulje vitner i drapssak

  Politipatruljen som var først på stedet vitner i knivdrapssaken i Gjøvik tingrett i dag. Den ene politibetjenten forklarer at den drepte var i live da de ankom, men at han raskt innså at livet ikke var til å redde. Mannen døde på sykehuset.

 • Hørte stemmer før drapshandlingen

  Kvinnen som er tiltalt for å ha knivdrept naboen sin i Gjøvik i mars i fjor, forteller at hun hørte stemmer som fortalte at hun skulle drepe naboen. – Vinduet var åpent, og jeg tok det som et tegn på at jeg burde gjøre det, forklarte hun.

 • Erkjente ikke straffskyld for drap

  Kvinna, som er tiltalt for å ha drept naboen sin på Gjøvik i mars i fjor, erkjente ikke straffskyld, da rettssaken startet i Gjøvik tingrett i dag. Hun erkjente heller ikke straffskyld for tiltalen om drapsforsøk på en medfange på Bredtveit fengsel.

  Drap Gjøvik 24. mars 2020
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK