Hopp til innhold

Kvinne funnet hardt skadet i campingvogn

En mann som var siktet for vold er nå løslatt, bekrefter politiet. Kvinnen skal ha blitt funnet med slagskader.

Kvinne funnet hardt skadet på Kvamsfjellet

FUNNET: En lokal kvinne i 40-årene ble funnet hardt skadet på Bjørgebu campingplass.

Foto: Even Lusæter

– Det stemmer at det ble pågrepet en mann i går, sa lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jon Reidar Gaarden til NRK like etter kl. 12 mandag formiddag.

Politiet ville ikke gå ut med informasjonen, men bekreftet overfor NRK at en mann er siktet for vold etter at VG meldte om pågripelsen. Ifølge avisen GD ble mannen løslatt ved 13-tiden mandag. Politiet bekreftet mandag ettermiddag løslatelsen.

– Han har en nær relasjon til kvinnen, forteller Gaarden om mannen.

Ifølge politiet har mannen forklart at han ikke har kjennskap til saken.

– Han har naturlig status som siktet for vold på bakgrunn av pågripelsen, sier Gaarden.

Funnet av venninne

Søndag formiddag ble en lokal kvinne i 40-årene funnet hardt skadet på Bjørgebu campingplass på Kvamsfjellet i Oppland. Kvinnen skal ha hatt tilhold på campingplassen over lengre tid. Tilstanden omtales som alvorlig.

– Hun ble funnet av en venninne som ikke fikk kontakt med henne. Hun fant offeret skadet inne i campingvognen, sier Gaarden til NRK.

Kvinnen skal ha hatt slagskader og ble fløyet i ambulansehelikopter til Ullevål sykehus. Politiet sier de ikke kan utelukke at hun har blitt utsatt for en straffbar handling.

– Vi vet ikke hvordan hun har fått skadene, om de er påført av andre eller ikke, sier Gaarden.

Kvinne funnet hardt skadet på Kvamsfjellet

SPERRET: Politiet har sperret av et område rundt campingvognen der kvinnen ble funnet og gjør åstedsundersøkelser på stedet.

Foto: Even Lusæter / NRK

Ber om tips

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 12.40 søndag. Ifølge lensmannen skal den ha inntruffet mellom kl. 21 lørdag kveld og søndag formiddag da kvinnens venninne fant henne.

– Vi driver med etterforskning og med åstedsundersøkelse, sier Gaarden.

Det er gjort flere avhør i saken. Kvinnen har foreløpig ikke vært i stand til å forklare seg. Politiet ber om at personer som kan ha sett eller hørt noe melder fra til dem på telefon 02800.

Flere saker fra Innlandet