Kvinne døde etter å ha blitt skutt under skytetrening

Politiet etterforsker skytehendelsen på Skreia i Oppland, men sier det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Pistolskytebanen ved Viken Skytebane

PISTOLTRENING: Det var medlemmer fra Lena Sportsskyttere som drev med pistolskyting på Viken Skytebane i Østre Toten kommune fredag kveld da kvinnen ble skutt.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Kvinnen ble fredag kveld fløyet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus med skader. Politiet går nå ut og opplyser at hun døde i løpet av helgen.

Det var under organisert trening sammen med flere andre personer på Viken skytebane i Østre Toten at kvinnen ble truffet av skudd.

Politiadvokat Marte Johansen, sier de nå etterforsker saken.

– Politiets krimteknikere har vært på stedet og gjort en del undersøkelser, og så jobber vi videre med å kartlegge hva som har skjedd, sier Johansen til NRK.

Politiadvokat Marte Johansen i uniform utendørs ved politistasjonen i Gjøvik.

TIDLIG I ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Marte Johansen ved Innlandet politidistrikt i Gjøvik opplyser at politiet er svært tidlig i etterforskningen av skytehendelsen som førte til at en kvinne døde.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Har beslaglagt et våpen

Politiadvokaten sier det foreløpig er uklart hva som har vært hendelseforløpet. Politiet har beslaglagt et våpen, men de ønsker foreløpig ikke å si noe nærmere om hvilken type våpen dette er.

– Våpenet som er beslaglagt tilhørte skytterklubben og ble brukt på stedet. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier Johansen.

Hun opplyser at den avdøde vil bli obdusert.

– Det er foreløpig veldig tidlig i etterforskningen, og det gjenstår en del i kartleggingen av hendelseforløpet. Men det er ingen mistenkte i saken, og så langt har vi ingen holdepunkter for at det har skjedd noe kriminelt, sier Johansen.

– En forferdelig trist hendelse

Det var medlemmer fra Lena Sportsskyttere som drev med pistolskyting på banen fredag kveld. Formann i klubben, Halvor Skinstad, sier de alle er preget.

– Dette er en forferdelig trist hendelse. Jeg var ikke selv til stede, men kom dit etterpå. Vi vet jo ikke helt hva som har skjedd. I løpet av helgen har de som var til stede fått tilbud om krisehjelp, sier han til NRK.

Skinstad opplyser at klubben planlegger å ha en form for samling for de som er berørt en av de nærmeste dagene.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30