Kvinne (82) blir slått ned - nå spres voldsvideoen på nett

– Vær snill å fjerne deg herfra, sier den eldre kvinnen. Hæ, hva skal du gjøre da, spør gutten. Og så slår han henne rett ned.

Gutt slår eldre kvinne - fra mobilvideo

Kvinnen sto i døråpningen på huset sitt da hun ble slått av den unge gutten.

Kvinnen i 80-åra bor i sentrum på Rena og gikk ut for å snakke til ungdommene da de sparket i stykker noen postkasser.

– Fjern deg herfra med en gang, sier kvinnen til den ene gutten.

– Hæ, hva faen skal du gjøre, svarer han?

En av de andre ungdommene sier til kvinnen at det er best at hun går inn, fordi NN er full. Kvinnen ber ham på nytt være så snill å gå derifra. En jente roper navnet til gutten og ber ham komme.

– Jeg har ADHD, så jeg kan klikke noe inni helvete, sier gutten.

– Jada, bare....

Så smeller det.

Den eldre kvinnen må ta et skritt bakover, men holder seg på bena og blir stående i døråpningen. De andre roper på NN, men han går mot kvinnen på nytt. Da kommer de andre til og ber ham om å slutte.

Den 82 år gamle kvinnen går inn og ringer til politiet.

Er flau for det han gjorde

De fire ungdommene som var involvert i hendelsen er i alderen 14 til 16 år og bor på en ungdomsinstitusjon på Rena i Åmot. Voldshendelsen skjedde sent mandag kveld.

– Vi ser alvorlig på saken og er i gang med etterforskning og oppfølging av ungdommene, sier politioverbetjent Roger Næss.

Gutten som slo er avhørt og han erkjenner det han har gjort.

– Han har erkjent de faktiske forhold og sier også at han er flau over oppførselen sin, sier politioverbetjent Roger Næss i Innlandet politidistrikt.

Politiet har satt store ressurser på saken og jobber for å få oversikt over alle lovbruddene ungdommene er mistenkt for. De skal også ha ranet en ung gutt.

Ber folk slette videoen

Skjermdump Facebook

Oslos nettpatrulje advarer og sier flere av ytringene som har kommet i forbindelse med saken er straffbare.

Nå må politiet også hanskes med trusler mot gutten og de andre ungdommene etter at folk har sett videoen. Flere har ytret ønske om å oppsøke dem.

Politiets nettpatrulje i Oslo advarer og sier de følger med på hvilke kommentarer, trusler og hatefulle ytringer som kommer i forbindelse med videoen på sosiale medier.

– Vi må be folk om å la politiet gjøre jobben sin og ikke gripe inn selv.

– Vi oppfordrer også alle til å vise respekt for de fornærmede og slette videoen og ikke dele den videre, sier Roger Næss. Det er veldig vanskelig for oss å stoppe det.

I løpet av fem minutter i formiddag, da han satt og fulgte med på videoen, ble den delt til hundrevis av personer, forteller Næss.

Den 82 år gamle kvinnen liker heller ikke at videoen blir spredt.

– Det er ikke bra for verken ungdommene eller for oss andre. Jeg syns ikke synd på dem, men jeg vil helst ikke at de skal lide for det de har gjort, for de vet vel egentlig ikke helt hva de har gjort, sier hun.

Ildspåsettelse og hærverk

Roger Næss

Politioverbetjent på Elverum politistasjon, Roger Næss, ber folk vise respekt og slette videoen.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

De fire ungdommene er mistenkt for flere alvorlige forhold, i tillegg til volden mot den eldre kvinnen og ranet av den unge gutten.

Det gjelder trusler med kniv, flere tilfeller av skadeverk på biler, knusing av et vindu på en pub, bæring av kniv på offentlig sted, forsøk på ildspåsettelse og andre ordensforstyrrelser.

NRK har vært i kontakt med barnevernsinstitusjonen som ungdommene bor på, men de vil ikke kommentere saken.

Fylkesmannen i Innlandet har nå iverksatt gransking av ungdomsinstitusjonen, melder TV 2.

– Vi vil undersøke om det har vært svikt i systemet, eller om disse hendelsene skyldes uheldige omstendigheter, sier Ida Harstad, som er avdelingsdirektør hos fylkesmannen i Innlandet.