Hopp til innhold

Kvinne (20) dømt for voldtekt for andre gang

En 20 år gammel kvinne er for andre gang dømt for vold og grov voldtekt. Kvinnen er nå dømt til fem års fengsel for voldtekt i Eidskog.

Glåmdal tingrett

TINGRETTEN: Tre personer er i Glåmdal tingrett dømt i saken der en mann i 30-årene ble utsatt for vold og voldtekt.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var i desember for snart to år siden at en mann i 30-årene ble utsatt for vold og grov voldtekt i forbindelse med en privat fest i Eidskog. Tre personer fra Sør-Hedmark er nå dømt for vold eller voldtekt i saken.

Kvinne lurte mann i «pedo-felle»: Nå risikerer hun seks års fengsel for voldtekt

Dømt for medvirkning

Kvinnen var bare 18 år da voldtekten skjedde.

Kvinnen soner for tiden en dom i Sverige for en lignende voldtekt. Det var etterforskningen av denne saken som førte til at politiet i Norge fikk tips om voldtekten i Eidskog.

En mann i 20-årene er dømt tre års fengsel for medvirkning til voldtekten. En mann i 40-årene dømmes til fengsel i fem måneder for vold mot mannen.

Statsadvokat Jo Christian Jordet la ned påstand om seks års fengsel for kvinnen. Dommen mot mannen i 20-årene og mannen i 40-årene er helt i tråd med det statsadvokaten mener er riktig straff.

Jo Christian Jordet

STATSADVOKAT: Statsadvokat Jo Christian Jordet sier at dette er en alvorlig sak.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

I dommen er det lagt vekt på at det er en svært grov sak. Kvinnen tok initiativet og utførte voldtekten som en privat avstraffelse på bakgrunn av noen rykter hun hadde hørt. I dommen står det at handlingen var grotesk, grov, ydmykende og særlig krenkende.

Anker og vurderer anke

– Min klient er gjort kjent med hovedtrekkene i dommen. Vi vil se nærmere på dommen før vi bestemmer oss om vi vil anke, sier kvinnens forsvarer Iren Corcheron Johnsen.

Iren Corcheron Johnsen i Glåmdal tingrett

FORSVARER: Iren Corcheron Johnsen forsvarer kvinnen som nå er dømt for voldtekt.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Petter Bonde forsvarer mannen i 20-årene som er dømt til tre års fengsel.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for voldtekt, og vil derfor anke dommen på tre år, sier Bonde.

Knut-Ole Bakke Hansen som forsvarer mannen i 40-årene som ble dømt for vold, sier at hans klient vil ta betenkningstid på om han vil anke dommen på fem måneders fengsel.

– Han er glad for å ha blitt trodd ved at riksadvokaten henla voldtektssaken mot han, sier Bakke Hansen.

Satte opp "pedo-felle"

Kvinnen forklarte i retten at hun trodde mannen i 30-årene var pedofil. Hun skal selv ha blitt utsatt for overgrep tidligere i livet av en annen person.

Hun ønsket derfor å sette mannen på plass, og planla å få han til å komme på en fest. Der laget hun en felle for han. Hun sa at en av festdeltagerne var 14 år, og la opp til at han skulle prøve seg på denne jenta. Jenta var i virkeligheten 18 år. Da mannen gikk i fella, gikk hun til angrep på med kosteskaft.

Kvinnen ble senere kjent med av politiet at det ikke er noen grunn til å tro at mannen er pedofil.

Grov voldtekt kan straffes med fengsel fra 3 til 21 år, men retten mener at straffes bør settes ned noe på grunn av kvinnens unge alder.