Kritisk for mann etter skiulykke i Jotunheimen

To menn ble torsdag kveld reddet ned fra en bre på cirka 1900 meter ved Styggehøe i nærheten av Spiterstulen i Jotunheimen. Begge mennene skal være hardt skadet, den ene kritisk.

Styggehøe

JOTUNHEIMEN: Den røde markeringen viser fjellet Styggehøe hvor de danske skituristene ble reddet etter en skiulykke torsdag kveld.

Foto: SKJERMDUMP / GOOGLE MAPS

De to mennene som torsdag kveld ble reddet etter en skiulykke i Jotunheimen er begge danske statsborgere i 20-årene.

Den ene mannen ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Mannen behandles ved intensivavdelingen for meget alvorlige skader, og tilstanden skal være kritisk, skriver sykehuset.

Den andre mannen ble fløyet til Ålesund sykehus, også han skal være hardt skadd.

Ødela lårbeinet

På veg ned fra Styggehøe skal den ene mannen ha falt og ødelagt lårbeinet. Den andre skulle ta seg ned for å varsle.

Da redningsmannskap kom til stedet oppdaget de skiutstyr lenger ned i fjellsiden, og fant en mann som var nedkjølt og hardt skadd.

Mennene ble reddet av en fjellredningsgruppe og luftambulanse. På grunn av dårlig flyvær var det usikkert hvor mennene skulle transporteres.

Politiet i Innlandet opplyser at det ikke skal være spor etter skred.

Krevende aksjon

Personene skal ha ligget i fjellet mellom tre og fem timer før de fikk hjelp.

– Det var en krevende redningsaksjon på grunn av tåke og dårlig sikt, sier Christen Tellefsen i Nord-Gudbrandsdal Alpine Fjellredningsgruppe.

I alt to luftambulanser deltok i aksjonen, pluss Sea King redningshelikopter, Nord-Gudbrandsdal Alpine Fjellredningsgruppe, Norske Redningshunder og Røde Kors.

Redningsgruppa er nå samlet på Lom for debrifing.