Eksplosjon i boligblokk på Otta

Flere personer ble skadet etter en kraftig eksplosjon som skjedde ved 23-tida fredag kveld. Ingen er livstruende skadet. Det bodde 23 personer i blokka.

Store skader i boligblokken på Otta

Store skader i boligblokken på Otta.

Foto: Privat

Helsepersonell kom raskt til stede og samtlige personer i blokka ble evakuert, En person er sendt til sjukehus på Lillehammer, mens en er tatt hånd om av den lokale legevakta. De andre fikk behandling på stedet.

Gasseksplosjon

Ifølge politiet er det etter alt å dømme en gasseksplosjon som har rystet bygningen. Men utover det vil ikke politiet si noe mer om årsaken til eksplosjonen.

En brann som oppsto ble raskt slukket. Eksplosjonen skjedde i første etasje, i gangen mellom to leiligheter. Deretter har trykket forplantet seg fra første etasje, gjennom heissjakten og trappen opp i alle fem etasjene og gjort store skader på 13 av de 14 leilighetene. Flere vegger er slått ned og tunge dører er blåst mange meter innover i rommet. Det er gasspeiser i blokka.

Vegg blåst ut

En vegg i første etasje er blåst ut ved eksplosjonen og hele blokka er ubeboelig. Det er skader i konstruksjonen og vegger og dører er mer eller mindre brakt ut av stilling, sier Edmund Tofthagen i Gudbrandsdal politidistrikt. Blokka som ligger midt i Otta sentrum ble bygd i 2008.

Tatt hånd om

Mange av beboerne ble tatt hånd om av slekt og venner og de som ønsket det får midlertidig innlosjering på Otta hotell av kommunen.