– Deilig å få kjenne på seieren

Kongsvinger sto for en real skrell i kveldens innlandsoppgjør i ishockey, og vant 3-2 mot gjestene fra Lillehammer. Storhamar tapte bortekampen mot Frisk Asker.

Kongsvinger ishockey

Kongsvinger Knights har hatt en mager poengfangst hittil i sesongen. Desto større ble gleden da de vant mot innlandsrival Lillehammer.

Klokken 17 søndag ettermiddag var det duket for ny runde i eliteserien i ishockey. Og det ble kvelden hvor en aldri så liten ishockeybombe ble detonert i Kongsvingers skoger.

Det som i utgangspunktet burde være grei skuring for Lillehammer borte mot tabelljumbo Kongsvinger, ble nemlig en intens innlandsbatalje. Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, og selv om Lillehammer var overlegne når det gjaldt skuddstatistikken, viste resultattavlen uavgjort 2-2 etter full tid.

Og etter en målløs ekstraperiode gikk kampen til straffeslag. Straffekonkurransen ble et drama av de sjeldne, men etter Victor Zetterbergs scoring kunne lillebror og underdog Kongsvinger juble for seier!

– Kriblet i kroppen

En av dem som deltok i isdramaet var Kongsvingers Kim Andre Fremming. Han sier at kampen var en spennende opplevelse hele veien.

– Det var surt å slippe inn et mål mot slutten av tredje periode, men ting skjer fort i ishockey. Det kribler jo litt ekstra i kroppen når man er så nærme en seier, og det er ekstra deilig når man får kjenne på seieren og slippe løs jubelen, sier en glad og stolt Fremming til NRK.

Han sier at laget endelig fikk vist hva de kan.

– Jeg opplever hele kampen som svært solid, vi spilte akkurat slik som vi skulle. Lillehammer har flest skudd, men vi er kyniske, og det er veldig moro å få betalt for innsatsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kongsvinger Knights

Kongsvinger Knights har vært langt nede etter mange store tap denne sesongen. Men klubben klarte endelig å reise seg mot Lillehammer, og vant kampen etter straffeslag.

Viktig for unge spillere

Kongsvinger har hatt en svært vanskelig sesong så langt, med mange store tap, og de har vært tabelljumbo.

Fremming sier det utvilsomt har påvirket selvtilliten, samtidig som det også gjør at seieren blir ekstra stor for spillerne.

– Det er ganske tungt når man taper så mange kamper på rad. Og det er veldig vanskelig for en gruppe som vi har, med så mange unge og urutinerte spillere. Så det er flott å la dem få kjenne på gleden av å slå et lag som Lillehammer.

Storhamar tapte etter forlengning

Storhamar Dragons har vært det store formlaget i ligaen, og med en sterk seiersrekke hadde de inntatt tredjeplassen på tabellen.

I forrige runde vant de 3-2 over Stjernen, etter en sterk snuoperasjon i siste periode.

I ettermiddag møtte de formsterke dragene tabellnabo Frisk Asker (som lå på fjerdeplass, ett poeng bak), og det bli tidlig klart at Akershus-laget var sugne på å gå forbi laget fra Mjøsas bredder.

Vertene gikk opp i en tidlig ledelse 2-0, men Storhamar kom tilbake, og utliknet.

Etter tre perioder var stillingen 4-4, så også i Asker gikk kampen til forlenget spilletid. Etter 63 tøffe minutter på isen var det klart, Frisk Asker vant 5-4. Storhamar får likevel med seg et kjærkomment poeng fra en vanskelig bortekamp.

Storhamar slo Lillehammer

Storhamar Dragons har hatt mye å juble over de siste ukene, med en svært solid seiersrekke. I ettermiddag var ishockeydragene i Asker, og tapte knepent den vanskelige bortekampen.