Kongsvinger økte forspranget

Kongsvinger leder 1. divisjon med fem poeng, fortsatt med Nybergsund på andre plass etter torsdagens serierunde.

Kongsvinger har fått en luke på hele fem poeng på toppen av 1.-divisjonstabellen etter seier 2-0 over Tromsdalen hjemme på Gjemselund torsdag kveld.

Tom Nordlies mannskap er i dytten, og mot Tromsdalen var det Carl-Erik Torp og Randall Brenes som ble heltene. De scoret målene som varmet de 1705 tilskuerne på Gjemselund.Etter sju spilte kamper topper KIL tabellen med 18 poeng. Dagens mål var å vinne, holde nullen og score på dødball, sier Tom Nordie. Målene ble holdt, og KIL vinner 2 – 0 over Tromsdalen.

Solid

En av dagens målscorere, Carl-Erik Torp, sier at han begynner å finne målformen igjen. Han er fornøyd med at Kongsvinger vinner, men han sier også at det ikke har spilt over evne enda i år. Hvor gode KIL kan bli er derfor vanskelig å si.

Kaptein Roger Risholt holder laget samlet, og KIL kontrolerer kampen. Nordlie sier KIL spiller en solid kamp, som det solide laget de er. Nordlie vil ikke tenke tabell, enda KIL ligger fem poeng foran andreplassen, han sier det tross alt er 23 kamper igjen å spille.

Styrer kampen

Etter drøye 20 minutter scorer Carl-Erik Torp Kongsvingers første mål. Kongsvinger styrer kampen videre. På overtid i andre omgang får KIL frispark på 20 meter. Brenes kysser litt på ballen, og kliner ballen i mål. KIL virket å være fornøyde med 2 - 0 i andre omgang, og la seg litt mer bakpå. Nordlie vurderte i andre omgang å legge om til en 4-5-1 fordi Tromsdalen var farlige på kantene.

Med kun ett tap på 7 runder, troner nå KIL på toppen av Adeccoligaen fem poeng foran andreplassen.