Kongen og statsministeren til Odvar Nordlis gravferd

Både kong Harald og statsminister Erna Solberg (H) er til stede når tidligere statsminister Odvar Nordli bisettes fredag.

Video Odvar Nordli om Utøya-tragedien

KOMMER: Både kong Harald og statsminister Erna Solberg kommer i Odvar Nordlis begravelse.

Foto: Nyhetsspiller

På den omfangsrike gjestelisten står også en rekke Ap-profiler med leder Jonas Gahr Støre i spissen. Han skal holde minneord i kirken. I tillegg skal også Erna Solberg og fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen tale. Sigbjørn Johnsen etterfulgte Odvar Nordli som fylkesmann i Hedmark, og de to sto hverandre nær både personlig og politisk.

Mange vil ta avskjed

Odvar Nordli døde 9. januar, 90 år gammel. Regjeringen besluttet å hedre ham med gravferd på statens regning. Fra Arbeiderpartiet stiller også Thorvald Stoltenberg, Bjørn Tore Godal, nestleder Hadia Tajik, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Martin Kolberg og partisekretær Kjersti Stenseng. Også leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum, Aps fylkesleder Knut Storberget og tidligere fylkesledere i Hedmark Ap samt flere ordførere og Hedmarks-benken på Stortinget vil være til stede for å ta avskjed med den folkekjære politikeren fra Stange.Kjente musikere som Sigmund Groven (munnspill), Kåre Nordstoga (orgel), Merete Trøan (vokal) og Bernt Ola Volungholen (vokal) vil stå for de musikalske innslagene i kirken.

Varm og visjonær

Nordli var statsminister fra 1976 til 1981. I årene før var han kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972. Under Brattelis andre regjering fra 1973 til 1976 var han parlamentarisk leder i Stortinget for Ap. Nordli ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Hedmark første gang i 1961. Der var han fram til han ble fylkesmann i
Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993. Nordli er blitt beskrevet som en varm og visjonær leder og en bauta i norsk politikk. Av mange blir han husket som en oppriktig, åpen, nøktern og jordnær mann.