Hopp til innhold

Kongen og statsministeren til Odvar Nordlis gravferd

Både kong Harald og statsminister Erna Solberg (H) er til stede når tidligere statsminister Odvar Nordli bisettes fredag.

Video Odvar Nordli om Utøya-tragedien

KOMMER: Både kong Harald og statsminister Erna Solberg kommer i Odvar Nordlis begravelse.

Foto: Nyhetsspiller

På den omfangsrike gjestelisten står også en rekke Ap-profiler med leder Jonas Gahr Støre i spissen. Han skal holde minneord i kirken. I tillegg skal også Erna Solberg og fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen tale. Sigbjørn Johnsen etterfulgte Odvar Nordli som fylkesmann i Hedmark, og de to sto hverandre nær både personlig og politisk.

Mange vil ta avskjed

Odvar Nordli døde 9. januar, 90 år gammel. Regjeringen besluttet å hedre ham med gravferd på statens regning. Fra Arbeiderpartiet stiller også Thorvald Stoltenberg, Bjørn Tore Godal, nestleder Hadia Tajik, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Martin Kolberg og partisekretær Kjersti Stenseng. Også leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum, Aps fylkesleder Knut Storberget og tidligere fylkesledere i Hedmark Ap samt flere ordførere og Hedmarks-benken på Stortinget vil være til stede for å ta avskjed med den folkekjære politikeren fra Stange.Kjente musikere som Sigmund Groven (munnspill), Kåre Nordstoga (orgel), Merete Trøan (vokal) og Bernt Ola Volungholen (vokal) vil stå for de musikalske innslagene i kirken.

Varm og visjonær

Nordli var statsminister fra 1976 til 1981. I årene før var han kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972. Under Brattelis andre regjering fra 1973 til 1976 var han parlamentarisk leder i Stortinget for Ap. Nordli ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Hedmark første gang i 1961. Der var han fram til han ble fylkesmann i
Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993. Nordli er blitt beskrevet som en varm og visjonær leder og en bauta i norsk politikk. Av mange blir han husket som en oppriktig, åpen, nøktern og jordnær mann.