I kveld sier hun nei igjen

NORD-ODAL (NRK): Ja eller nei til vindmøller er et spørsmål som splitter folk i Nord- Odal. Tirsdag skal kommunestyret behandle saka. Ordfører Lise Selnes (Ap) er i motvind, men sier fortsatt nei.

Ordfører Lise Selnes mener det ikke er behov for vindkraft

Ordfører Lise Selnes (Ap) mener det ikke er behov for vindkraft

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Det er ventet så mye folk at de har flytta kommunestyremøtet til kulturhuset. På dagsorden står den omstridte saka om kommunen skal si ja til bygging av 47 vindmøller.

Sa nei

Saka var først oppe høsten 2013, da ble det flertall mot vindmøllepark. Den gang sa 11 av kommunestyrerepresentantene ja og 14 nei til planene.

Les: NVE trosser kommunen og sier ja til vindkraft

Nå har mange politikere bedt om en ny runde. Det gjør de blant annet fordi utbyggeren har kommet med løfter om 8 millioner til skianlegg pluss et utdanningssenter for vindmøller.

Ordfører Lise Selnes ( Ap) mener det ikke er behov for vindkraft i Nord- Odal, det mente hun også forrige gang.

- Den industrialiseringen av utmarka vi ser her vil vi merke i stor grad. Og når det ikke egentlig er behov for denne energien er det ikke riktig å gjøre det, sjøl om pengene ville klinge godt i kommunekassa, sier hun.

Vi kjenner ikke til hvor mye støy en slik vindmøllepark vil bringe med seg. Noen vil kunne føle dette forstyrrende , mener Ap- ordføreren.

Høyre har snudd

Eli Skoland har i likhet med resten av Høyres gruppe snudd i saken. Nord-Odal trenger investeringer og Høyre mener at kommunen har behov for blant annet 10 millioner kroner årlig i økte skatteinntekter.

Eli Skoland (H) har snudd i vindmøllesaka

Eli Skoland(H) har snudd i saka og ønsker vindmøller velkommen

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Vi har brukt veldig mye tid til å lese oss opp i denne saka, og nå mener vi at dette kan bringe en ny optimisme til bygda, sier hun.

Det ventes fullt hus når saka skal behandles av kommunestyret, for anledningen altså i kulturhuset.