Kommune fikk bot etter ulovlig kjøring

Politiet har etterforsket tråkkemaskin-kjøringen på Gjesåssjøen og konkludert med at kjøringen var ulovlig. Åsnes kommune har ikke bestemt seg for om de vil akseptere forelegget på 50 000 kroner.

Berging av tråkkemaskin

KOSTBAR KJØRING: Denne maskinen ligger an til å koste Åsnes kommune 50 000 kroner.

Foto: Kristian Rostad / NRK

I januar gikk en tråkkemaskin gjennom isen på Gjesåssjøen. Den skulle kjøre opp bane til filminnspilling av Børning 2, men i stedet var det med nød og neppe at sjåføren kom seg ut.

Senere kom det frem at søknaden om å kjøre på den fredete sjøen ikke var i orden, og dermed valgte Fylkesmannen å gå til anmeldelse av Åsnes kommune.

Forelegg på 50 000 kroner

Politiet har ferdigstilt sin etterforskning og konkludert med at kjøringen var et brudd på motorferdselsloven.

– Vi har etterforsket saken og kommunen er ilagt et forelegg på 50 000 kroner. Så nå er det opp til kommunen om de vil vedta dette eller anke til retten, sier lensmann i Åsnes, Jørn Flaataa.

Vil vurdere saken

I utgangspunktet skulle filminnspillingen være en positiv sak, men i stedet ble ikke reklameverdien mye å skryte av. Rådmann Frank Hauge synes det er synd saken har tatt en slik vending.

– Dette var tenkt som noe som skulle skape en positiv giv for Solør, men slik gikk det ikke. Dette er en sak vi må lære av, så vi skal evaulere hendelsesforløpet fra start til slutt, rådmann i Åsnes, Frank Hauge.

Ledelsen i Åsnes kommune har ikke avgjort om de kommer til å akseptere forelegget eller om de vil ta saken videre. Da vil isåfall saken bli avgjort i retten.

– Vi kommer til å vurdere grunnlaget i politiets begrunnelse for forelegget. Så vi er avhengige av å sette oss ned og se på detalsjene. Deretter vil vi bestemme oss for om vi godtar forelegget eller om vi vil ta saken videre, sier Hauge.