Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen mot Elverum

Kolstad utnyttet hjemmebanefordelen og slo erkerival Elverum med 34-30 i den første finalekampen i eliteseriesluttspillet for menn.

Elverum kom best i gang, men etter sju minutter hadde hjemmelaget overtatt føringen med 5-3. Gjestene var derimot aldri bak med mer enn og det sto 16-15 til pause.

Elverum-spiller og landslagets playmaker Tobias Grøndahl var i duell mot landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud. Målvakten sto godt for trønderne og bidro til seieren.

Etter pause dro Kolstad kraftig ifra og var oppe i en sjumålsledelse etter ni minutters spill.

Janus Dadi Smarason var vanskelig å stoppe og scoret elleve mål. For Elverum scoret Kristian Hübert Larsen fire mål.

Kolstad har tapt bare to ganger denne sesongen. En gang i serien og en gang i sluttspillet. Lagene møtes igjen i Elverum søndag, mens den tredje kampen spilles i Trondheim neste onsdag.

Kolstad tok hjem NM-tittelen og vant serien. Nå er de i førersetet til å ta trippelen denne sesongen.