Køkaos for datafest

The Gathering er verdens største datafest og interessen for å få være med påsken 2004 er enorm.

Tusenvis av billetter til verdens største datafest, The Gathering i Vikingskipet, ble revet bort på noen få timer natt til tirsdag.

Av:

Marianne Olsen

/

Jan Magne Brenden

Hele natta i billettkø... Det ble resultatet for mange ungdommer som ville sikre seg plass i datamessa The Gathering i Hamar i påsken. 4.500 billetter ble solgt på mindre enn 12 timer, til det som er verdens største datafest for ungdommer.

- Ja, som vanlig så satte nerdene seg foran pc-ene med litt mer cola enn vanlig og gjorde seg klare for billettsalget, presseansvarlig for The Gathering, Ingvild Myhre. Hun forteller at billettene ble revet bort.

- Alle billettene er utsolgt og det er noen hundre på venteliste. I fjor fikk 800 av de som stod på venteliste billetter så det er fremdeles håp, sier Myhre.

- Må regne med kø

Datafesten The Gathering (TG)er blitt arrangert siden 1991, og den store interessen medførte lange køer på det nettbaserte utsalgsstedet.

At enkelte måtte vente lenge før de fikk sikret seg billetter er bare slik som deltakerne må regne med, sier Myhre.

- Pågangen var veldig stor. Billettsalget tar jo noen timer når 4500 billetter skal ut og 6-7000 mennesker vil ha tak i dem. Billettbestillingen er faktisk noe av sjarmen, spenningen om en får billett eller ikke er et adrenalinkick, sier Myhre.

Mange lange timer

Lars Tore Moen fra Kongsvinger var en av de som tilbrakte store deler av kvelden sammen sin kamerat for å sikre seg billetter til påskens høydepunkt for svært mange ungdommer.

Og det ble mange lange timer i spenning før det ble klart at de fikk gjennom sin bestilling.

- Billetten var sikra ved firetiden natt til tirsdag. Selv om dette var slitsomt så er det godt å ha den i havn, smiler han.

The gathering arrangeres i perioden 7. til 11. april. Men noen ledige plasser finnes altså ikke lenger. Men det finnes alternativer, forteller Ingvild Myhre.

- Folk kan holde seg på venteliste. Hvis ikke så kan folk komme og kjøpe dagsbilletter og komme på besøk. Da får de ikke ta med seg datamaskiner, men det er jo 5000 datamaskiner der fra før av så det kan jo hende at det går an å låne en. Uansett så får de se hva vi driver med, forklarer Myhre.

Se også