Hopp til innhold

Knivstikking Lillehammer: Politiet etterlyser vitner

En mann i slutten av 20-årene ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, siktet for å ha knivstukket ei ung kvinne ved skysstasjonen i Lillehammer i går kveld.

LIllehammer skysstasjon

KNIVSTUKKET: Det var ved 22.30-tiden torsdag kveld ei kvinne ble knivstukket på Lillehammer skysstasjon.

Foto: Ole Martin Ringlund / NRK

Kvinnen ble fraktet til Lillehammer sjukehus etter knivstikkingen.

Kommunikasjonsrådgiver i Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, forteller til NRK i formiddag at kvinnen er behandlet og operert for flere moderate stikkskader.

Tilstanden hennes er stabil og hun er ferdig operert.

Etterlyser vitner

Politiet fikk melding om at ei kvinne hadde ropt om hjelp ved skysstasjonen i Lillehammer ved 22.30-tiden. Da de kom til stedet, viste det seg at kvinnen i slutten av tenårene hadde blitt stukket med kniv.

Etter det politiet kjenner til skal ikke kvinnen ha kjent mannen som stakk henne med kniv.

– Sånn som det ser ut for oss nå har det ikke vært noe kjennskap eller nær relasjon mellom gjerningspersonen og offeret, sier Jostein Gravdal, leder av etterforskningsseksjonen på Lillehammer politistasjon.

Det var andre personer til stede på skysstasjonen som løp etter gjerningsmannen og politiet ønsker at vitner som har sett hendelsen rundt klokken 22.30 i går kveld om å melde seg til politiet.

Framstilt for varetektsfengsling

Mannen ble pågrepet torsdag kveld og politiet etterforsket saken med store ressurser fredag.

– Vi har satt inn store ressurser på å etterforske saken i dag. Mange vitner har meldt seg og vi har fått inn en god del tips. Vi har avhørt flere av vitnene i dag og fortsetter avhørene mandag. Vi avslutter arbeidet med saken for helgen og tar opp igjen etterforskningen mandag morgen, skriver politioverbetjent Jostein Gravdal i en pressemelding fredag ettermiddag.

Han opplyser også at den siktede i saken er framstilt for varetektsfengsling, og at politiet videre venter på kjennelsen.