Klassequizen: Løten vant fylkesfinalen i Hedmark

Magnus, Anna Lisa og Emil fra Løten ungdomsskole sikret seieren med ett poeng foran Åsnes i dagens fylkesfinale.

LØTEN TIL LANDSFINALEN: Tiendeklassingene Magnus Nohr, Anna Lisa Viena og Emil Berglund fra Løten ungdomsskole vant fylkesfinalen for Hedmark i Klassequizen med ett poeng foran Åsnes ungdomsskole.

LØTEN TIL LANDSFINALEN: Tiendeklassingene Magnus Nohr, Anna Lisa Viena og Emil Berglund fra Løten ungdomsskole vant fylkesfinalen for Hedmark i Klassequizen med ett poeng foran Åsnes ungdomsskole.

Det ble en noe tøff start for tiendeklassingene fra Løten ungdomsskole under dagens fylkesfinale i Klassequizen.

Men Magnus Nohr, Anna Lisa Viena og Emil Berglund kom sterkt tilbake i de to siste omgangene, og sikret plassen i den store landsfinalen med ett poeng foran Åsnes ungdomsskole.

Mandag vant Vardal ungdomsskole fylkesfinalen i Oppland.

Best av 28 skoler

Hele 450 skoler fra hele landet var påmeldt til 2015-utgaven av Klassequizen. Og ingen av NRKs distriktskontorer hadde flere påmeldte skoler enn Hedmark og Oppland.

Disse har i de innledende rundene kjempet om å få flest mulig poeng i løpet av 12 spørsmål, og nå er det avgjort hvilke to lag fra hvert fylke som møtes neste uke til en fylkesfinale.

28 skoler fra Hedmark har kjempet om en finaleplass, til slutt var det tre skoler som stod igjen med 11 poeng. Dette var Åsnes, Trysil og Løten ungdomsskole.

Måtte avgjøres med utslagsspørsmål

Hvilke to lag som gikk helt til topps, ble avgjort ved at de tre lagene måtte tippe vekten på en stein. Denne veide 2,722 kilo og lagene gjettet som følger: Åsnes: 2,971kg, Trysil: 1,745kg og Løten 2,250kg. Dermed var det Åsnes og Løten ungdomsskole som trakk de lengste stråene. Gratulerer med seieren!

Laget fra Åsnes ungdomsskole består av: Oda Martine Kordahl, Ole Martin Søbakk og Vebjørn Espeland.

Vebjørn er en fotballgutt og i en alder av 15 år, spiller han allerede på A-laget til Kjellmyra Fotball, der han står i mål.

Ole Martin er en samler og hjemme har han en samling på hele 424 kommunepins. Han mangler dermed bare seks stykker for å gjøre samlingen komplett. Mens Ole Martin selv er litt usikker på hvorfor han begynte å samle på pinsene, tror Oda Martine at hun har svaret:

– Som tiåringer var vi i et møte med ordføreren og da fikk vi hver vår kommunepin, sier hun.

Klassequizen, Åsnes ungdomsskole

VIL VINNE: Oda Martine Kordahl, Ole Martin Søbakk og Vebjørn Espeland fra Åsnes ungdomsskole

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Spente på spørsmålene

De som tar opp kampen mot Åsnes ungdomsskole er laget fra Løten ungdomsskole som består av: Magnus Nohr, Anna Lisa Viena og Emil Berglund.

Både Magnus og Emil er glad i å spille pc-spill, samtidig som Emil også bruker en del av fritiden sin til trening. Anna Lisa foretrekker å spille på playstation, samtidig som hun og familien driver med hundeoppdrett.

Deltakerne er ikke helt enige om hvilke kategorier de ønsker og stiller dermed med bred kompetanse. Magnus håper på historie, Anna Lisa kunne nok heller tenke seg litt geografi eller noe med bil og motor, mens Emil satser på ny musikk.

Les også: Klassequizen Hedmark og Oppland

Vinnerne av de to fylkesfinalene fikk 5.000 kroner hver til klassekassa, og får også æren av å representere Hedmark og Oppland i landsfinalen som sendes på NRK1 den 23. mai.