Klager på henleggelse av dødsfall

Foreldrene til 21-åringen som falt ut fra en balkong i Heidmannsgate i Hamar og døde i romjula i fjor, klager på henleggelsen av saken.

Falt fra balkong i blokk i Hamar sentrum

Foreldrene til 21-åringen som døde, klager på at saken er henlagt.

Foto: Christian E. Bergheim / SCANPIX

To menn på 19 og 20 år ble siktet for frihetsberøvelse etter hendelsen. 19-åringen ble også siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Spørsmålet var hvorfor 21-åringen falt ned fra balkongen og døde i romjula i fjor. En teori var at det skjedde da han forsøkte å komme seg unna de to mennene og ut av leiligheten, eller at han ble dyttet.

Men det har ikke politiet funnet bevis for, og i forrige uke ble saken henlagt etter bevisets stilling.

Sterkt ønske om å klage

Nå har foreldrene til 21-åringen som døde bestemt seg for å påklage henleggelsen til Riksadvokaten.

– Mine klienter har et sterkt ønske om å klage på henleggelsen. Jeg har derfor sendt en foreløpig klage, og vil komme med en utdyping av klagen etterhvert.

Det sier Inger Johanne Reiestad Hansen, som er bistandsadvokat for foreldrene.

– Hvordan ser du på mulighetene for å nå fram med en klage?

– Det er alltid vanskelig å svare på. Men dette er en veldig viktig sak og det er viktig for foreldrene at de instansene som kan vurdere saken, gjør det, sier Reiestad Hansen.

Har ikke bevis

Politiet har valgt å henlegge saken fordi de mener det ikke kan bevises at 21-åringen falt fra balkongen og døde som følge av en kriminell handling.

– Vi kan ikke bevise at dødsfallet skyldes en kriminell handling, verken gjennom tekniske undersøkelser på åstedet eller gjennom vitneavhør i saken, sier politiadvokat Barbro Røkenes.