Kjørte i 157 kilometer i timen i 50-sone

En motorsyklist fra Innlandet ble målt til 107 kilometer over fartsgrensa på E6 i Ringebu i Oppland.

E6 gjennom Ringebu

E6: Det var her motorsyklisten ble tatt. Det er 50-sone på vegen fordi det er mye av- og påkjøringer og fotgjengerfelt der. I tillegg går den gjennom et gårdstun.

Foto: Monika Rikoll / NRK

Det var Utrykningspolitiet som målte mannen i en laserkontroll like syd for sentrum av Ringebu i ettermiddag. Han var på veg mot sentrum da han ble stoppa, forteller politibetjent Jan Olav Vetland.

Kawasaki ZX-9R Ninja

KAWASAKI: Føreren kjørte en motorsykkel av typen Kawasaki Ninja, forteller Vetland.

– Vi har hatt fartskontroll der ganske ofte, for det er en 50-sone der med mye av- og påkjørsler og fotgjengerfelt. Vegen går også gjennom et gårdstun, sier han.

– Lite gjennomtenkt

Føreren blir anmeldt, og han ble også fratatt førerkortet på stedet.

Elleve andre sjåfører ble også bøtelagt i den samme fartskontrollen, men ingen kjørte like fort som motorsyklisten. Det var veldig lite gjennomtenkt, sier Vetland.

– Det er ene og alene en veldig dårlig vurdering. Å kjøre så fort er en dårlig vurdering uansett fartsgrense, men særlig i en 50-sone hvor det også er fotgjengerfelt.

Elever var på veg hjem fra skolen

Da Utrykningspolitiet holdt laserkontrollen var det ettermiddag og det var mye folk ute, både på vegen og på fortauet.

– Den farten han holdt inn mot sentrum i det klokkeslettet, med mye trafikk og folk som er på veg hjem fra skolen, er en svært dårlig vurdering, sier han.

Ifølge domstol.no er grensa for å bli fratatt førerkortet 76 kilometer i timen i 50-sone.

– Vi sender saken videre inn til jurister som avgjør hva som skjer videre. Men her snakker vi jo 100 kilometer i timen over tillatt fartsgrense, så det sier seg vel litt selv, sier Vetland.