Kjørte drapssiktede til Lillehammer

Bussjåfør Olav Angard hadde den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen som passasjer etter at politiet ble varslet om hendelsene i Øyer. – Han virket stresset, sier bussjåføren til NRK.

Etterforskning, drap Øyer

ETTERFORSKER VIDERE: Levninger etter Bjarte Hansen (58) ble funnet på et bål ved Hafjell i Øyer torsdag. Politiet har foreløpig ikke fått kontakt med den tidligere stesønnen hans som er etterlyst, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Olav Angard

VITNE: Olav Angard kjørte Kristiansen fra Øyer til Lillehammer.

Foto: Privat

Kim Andreas Kristiansen (23) har vært som sunket i jorden etter at levningene av hans tidligere stefar Bjarte Hansen ble funnet i et bål ved Hafjell i Øyer ved 12-tiden forrige torsdag.

Politiet har gått bredt ut med etterlysning av 23-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap, men tipsene har ikke ledet til noen løsning.

Tok bussen til Lillehammer

Bussjåfør Olav Angard kjørte sin faste rute mellom Otta og Lillehammer og hadde torsdag Kristiansen som passasjer etter at politiet ble varslet om drapet. Han plukker opp 23-åringen i nærheten av der liket senere ble funnet og kan dermed være en av de siste som har sett den siktede.

– Han gikk på bussen i Øyer 13.45 og gikk av på Lillehammer skysstasjon 14.05, sier Angard til NRK.

Det betyr at den etterlyste mannen gikk på bussen en time og 45 minutter etter at politiet fikk tips om bålet der levningen etter stefaren hans ble funnet.

Siktet Øyer-drapet

SIKTET: Kim Andreas Kristiansen er sporløst forsvunnet etter at hans stefar ble funnet drept.

Kim Andreas Kristiansen har ikke førerkort og har vært passasjer på Angards rute flere ganger tidligere. Bussjåføren husket derfor 23-åringen da han så etterlysningen, og forklarer til NRK at han virket mer oppjaget enn vanlig.

– Han virket litt stresset da han gikk på bussen, erindrer bussjåføren.

– Vanskelig jobb

Politiets siste spor etter Kim Andreas Kristiansen er fra fredag, opplyser politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

– Ja, det er et kontaktpunkt på fredag som gjør at vi på det tidspunktet visste hvor siktede var, sier han.

Over 30 politifolk er involvert i etterforskningen av drapet, men politiet sier de ikke har noen anelse om hvor 23-åringen befinner seg.

– Jobben blir vanskeligere etter hvert som tida går, og det er en utfordring å lokalisere siktede nå. Etter vår oppfatning kan han være hvor som helst, også i utlandet. Vi vet ikke om han har pass med seg, sa politistasjonssjef Bergundhaugen til NRK tirsdag.

Ifølge VG brukte 23-åringen mobilen uvanlig mye natt til torsdag, altså kvelden før stefaren ble funnet. Det samme gjorde den drepte stefaren. Ifølge vitner var de to sammen i leiligheten i Øyer den natta.

Politiet jobber også å få klarhet i om den drapssikede kan ha hatt en eller flere medhjelpere.

Flere saker fra Innlandet