Kjetil Jansrud føler forventningspresset

Han ble plutselig den eldste og mest meriterte på alpinlandslaget. Kjetil Jansrud innrømmer at han føler et ekstra press denne sesongen.

Kjetil Jansrud om sin rolle på landslaget når Axel Lund Svindal er ute med skade.

SJUENDE FAR I HUSET: Kjetil Jansrud intervjuet av Stein Schinstad.

– Jeg tenker det blir et forventningspress. Før var vi to sterke fartsholdere på laget. Jeg kunne ha en dårlig dag, mens Aksel hadde en god dag – eller omvendt. Vi slapp å møte media i mål og måtte forklare oss om den dårlige turen. Nå er det ingen andre der som kan ta en del av trykket. Den forventningen, den blir nok stor i år, sier Kjetil Jansrud.

Etter at Aksel Lund Svindal røk akkilesscenen på trening, er det Gudbrandsdølen Kjetil Jansrud som nå må ta et større ansvar som kaptein på alpinlandslaget.

Nylig var han en tur hjemme på Vinstra i forbindelse med at han lanserte sin nye sponsoravtale med Gudbrandsdalen Energi. Jansrud forsikrer at han ikke lar seg påvirke for mye av ansvaret.

– Det handler om hvordan du angriper det. Man kan skygge unna det presset og ikke ønske å la seg påvirke av det. Men jeg vil helle gjøre det andre veien. Så jeg vil heller stå rakrygget og si at greit; det presset er der, det blir større, men hvis jeg tar tak i det og gjør noe bra ut av det så tror jeg kanskje det kan gi en positiv ringvirkning, sier han.

– Føler meg i god form

29-åringen sier han er i god form og er trygg på at han kan oppnå gode resultater denne sesongen.

– Jeg føler meg i god form og forhåpentligvis kommer det ikke til å bli noe problem. Og forhåpentligvis får jeg gleden av å snakke med dere i gledesrus og at det blir bra resultater. Men selvfølgelig, skulle det ikke skje, så er det selvfølgelig vanskeligere å håndtere, sier ham.

Men du har god tro på kommende sesong?

– Ja jeg har det. Storslalåm er vanskelig for meg. Der får jeg gjøre mye jobb framover nå. Men i Super-G og utfor har vi gjort en veldig god jobb og jeg føler meg i god form. Så jeg tror på en veldig god sesong, ikke bare for meg men også for resten av laget, sier Jansrud.

Mindre latter ved bordet

Jansrud sier at han og de andre på laget godt merker at gledessprederen Aksel Lund Svindal ikke lenger er med på turene.

Det merkes at det blir litt mindre latter ved bordet. Vi mister den eldste. Plutselig er jeg eldst. Du kan vel godt si at jeg kanskje rykker opp i en liten sånn kapteinposisjon, i og med at jeg er nå er eldst og mest meritert. På en annen side så er det, heldigvis for oss, en ekstremt god gjeng som vi reiser rundt med som er veldig dyktige, har gode holdninger og bra folk, sier han.

Kjetil Jansrud signerte avtale med sponsor fra hjembygda.