Se den rørende videoen som skal overbevise politikerne

Musikk-kjendiser, prest og politi har gått sammen og laget en propagandavideo for å redde Ungdommens hus i Elverum. I dag er skjebnedagen.

Fotostunt for Ungdommens hus

AKSJONERER: Ingrid Jackson aktiv fotograf og bruker av Ungdommens hus har laget et fotostunt for å si det hun mener.

Foto: Ingrid Jackson

– Fordi voksne mennesker ikke har klart å holde styr på økonomien, så skal ungdommer lide for det? Det føler jeg er blodig urettferdig, sier Marius Drogsås Hagen til NRK.

I kveld er det kommunestyremøte i Elverum der fremtiden til det populære ungdomshuset skal avgjøres. Frontfiguren i Elverums-bandet Team Me er en av dem som brenner sterkt for at Ungdommens hus i Elverum ikke skal bli lagt ned på grunn av dårlig kommuneøkonomi.

– Ungdomshuset har vært min arena da jeg var ung, og et sted der jeg kunne komme med mine musikalske ambisjoner og ideer. Der møtte jeg andre unge mennesker og laget og utviklet noe som var eget. Det skjedde i trygge omgivelser, med ansvarsfulle, engasjerte og inspirerende voksne mennesker bak i kulissene. Det var en helt essensiell del av oppveksten min, sier Drogsås Hagen.

Propagangdavideo

Med en egen propagandavideo skal nå lokalpolitikerne overbevises. Med seg på laget har han fått med både prest og politi.

– Jeg har alliert meg med en rekke karer fra lokalmiljøet. Vi har snekret sammen en video med noen intervjuer med diverse kulturskikkelser i lokalmiljøet. Vi har fått med oss alt fra sognepresten i Elverum til politibetjent, musikere og en lærer foruten meg selv, sier Drogsås Hagen.

Han forteller at videoen skal spres som «et virus» på sosiale medier, og også sendes til alle politikerne i kommunestyret i Elverum for å prøve å legge litt ekstra press på dem.

Skal overbevise med fotografier

Ingrid Jackson er en av dem som benytter Ungdommens hus i dag. Hun er storfornøyd med engasjementet til Team Me-Marius. Selv har hun laget et fotostunt for å bevare Ungdommens hus.

– Det er veldig bra at noen engasjerer seg, for vi trenger ungdomshuset. Jeg var en veldig sky og tilbakeholden jente da jeg kom til Ungdommens hus i 2012. Men gjennom Ungdommens hus har jeg lært å snakke og stå opp for det jeg tror på, sier hun.

Nå håper de at både video og fotostunt skal overbevise politikerne i Elverum om å beholde Ungdommens hus.

Kjemper for Ungdommens hus i Elverum

STÅR SAMMEN: Marius Drogsås Hagen, frontfigur i Elverums-bandet Team Me og Ingrid Jackson, aktiv bruker av Ungdommens hus i Elverum, kjemper sammen om å bevare huset.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK