Hopp til innhold

Kjempeost sporløst borte

En raudost på 20 kilo forsvant i helga fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Lom i Gudbrandsdalen. Nå kan tyven bli belønnet - med ost.

Raudost på 20 kilo stjålet i Lom

STOR OST BORTE: Det er denne osten på 20 kilo og med en omkrets på 92 centimeter, laget av Tine Meieriet i Lom og Skjåk, som er søkk borte

Foto: Karin Tøfte / Tine Meieriet Lom & Skjåk

At raudosten, eller brunost som mange kaller den, er en populær ost, det vet vi.

Og når osten er på anstendige 20 kilo, med en omkrets på 92 centimeter og sto på utstilling i kafeen i Utgard under Landsfestivalen, har kanskje fristelsen blitt for stor til å la den være i fred.

Fortært på nachspiel?

Det er Landsfestivalen sjøl som har lagt ut en etterlysning av osten på sin Facebook-side mandag ettermiddag.

Grete Sjurgard er leder for Landsfestivalen og er i stuss over hva som kan ha skjedd med kjempeosten som sto på kafebordet på utstilling.

– Dette var en spesialbestilt ost fra Tine Meieriet Lom og Skjåk, men plutselig var det noen som så at osten som sto der, ikke sto der mer, sier Sjurgard.

Hun sier det ikke er en så stor sak dette her, men skulle gjerne visst hva som har skjedd.

– Det hadde vært artig å få vite om den har havna i ei campingvogn eller på et av de mange artige nachspielene som har vært her under festivalen, eller hva slags skjebne osten fikk til slutt, humrer Sjurgard.

Finnerlønn: Ost

Grete Sjurgard

OSTE-MYSTERIUM: Grete Sjurgard, leder for Landsfestivalen, skulle ønske hun kunne finne ut hvor osten har tatt veien

Foto: Landsfestivalen

Som etterlysningen på Facebook antyder så trenger altså ikke tyven eller tyvene, eller den som vet noe om ostens skjebne, frykte represalier. Snarere tvert imot.

– Nå har meieriet sagt det at hvis dem får greie på hvem som har tatt osten, eller hva som har skjedd, kommer de til å gi bort noen kilos oster til dem som kan oppklare mysteriet, forteller Grete Sjurgard.

– Hva skal dere bruke 20 kilo brunost til hvis dere får den igjen?

– Nei, vi får vel egentlig håpe at det meste er oppspist og at den kom til nytte der den er, avslutter Sjurgard.

Flere saker fra Innlandet