Hopp til innhold

Kjempemottakelse for "Jul i Flåklypa"

Anmelderne er svært begeistret over den nye utgaven av Solan og Ludvig. I dag er det premiere på "Jul i Flåklypa".

Den nye Flåklypa-filmen får gode mottakelser.

'Jul i Flåklypa' har premiere i dag.

"Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" handler om at det nærmer seg jul i Flåklypa. Den skruppelløse avisredaktøren Frimand Pløsen har skrevet på forsiden at det kommer snø til jul, men kulden uteblir. Dermed blir han desperat. Dette har det blitt film av.

Skyhøye forventninger

Trettiåtte år etter at tidenes mest sette norske kinofilm Flåklypa Grand Prix kom, så er altså en ny film basert på alvdølen Kjell Aukrust sine karakterer klar for kinoene. Og forventningene er naturlig nok skyhøye. For de fleste av oss har et forhold til racerbil-filmen, skapt av en av våre mest folkekjære kunstnere, med et sjarmerende persongalleri med udødelige replikker.

1975 var det Leif Juster som var forteller, og Toralv Maurstad som var Ludvig. I 2013 er det Maurstad som er forteller. Det meste i filmen er hentet fra Aukrust, og ikke Caprino.

I dag er det premiere. Men flere har fått kikke på Solan og Ludvig på forhånd, og de fleste av dem er begeistra.

– Et varmt stykke underholdning

Klassekampens Guri Kulås mener at regissøren har klart å blåse liv i Aukrusts hovedpersoner.

– Rasmus A. Sivertsen mestrer å føre karakterene inn i eit nytt hundreår med den særmerka ironien til forfatteren intakt, skriver hun.

Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad synes Jul i Flåklypa er en hyggelig, helstøpt familiefilm, et varmt stykke underholdning, og en ansvarsbevisst ivaretakelse av en norsk nasjonalfabel.

Men kollega Mikal Olsen Lerøen, kjent fra NRK-programmet Filmplaneten og radioens Mørkets opplevelser, er ikke fornøyd med filmen

– Flat, stiv og kjedelig, sier han, og mener at regissør at Rasmus A. Sivertsen forvalter arven etter «Flåklypa Grand Prix», dårlig.

Birger Vestmo i Filmpolitiet er uenig , han kaller filmen gledelig vellykka.

Flere saker fra Innlandet