KIL-treneren: – Dette er ikke et tap

Kongsvingers trener Luis Pimenta var ingen slagen mann etter stortapet i cupfinalen. – Når du ser hva som har skjedd med KIL de siste årene, er det en fantastisk seier, sa han.

Pimenta under cupfinalen

ENGASJERT: Portugiseren Luis Pimenta viste stort engasjement på sidelinja under cupfinalen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingen hadde trodd førstedivisjonslaget fra Hedmark skulle nå helt til cupfinalen – for første gang i klubbens historie. Den gamle storheten spilte forrige sesong i 2. divisjon. Denne sesongen er de med i kampen om opprykk til eliteserien og kom hele veien til cupfinalen på Ullevaal.

Der ble det bråstopp. Rosenborg lekte seg med hedmarkingene fra start til slutt, og da dommeren blåste av kampen var det 4–0 til trønderne.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen skuffelse

Kongsvingers karismatiske trener Luis Pimenta var engasjert på sidelinja under hele kampen igjennom, men det var ingen skuffelse å se etter kampen, tross resultatet.

– Dette er ikke et tap. Når du ser hva som har skjedd med KIL de siste årene, er det en fantastisk seier. Vi har prøvd vårt beste. Det var en fantastisk mulighet på spille på en sånn arena, foran så mange folk, foran kongen og mot Norges beste lag. Det er vi takknemlige for, sa portugiseren til NRK.

Han berømmer spillerne for innsatsen i første omgang, og sier de fortsatt hadde håp i pausen, på stillingen 1–0.

– Guttene var strålende i første omgang, men etter det andre målet ble det tøft mentalt, sier han.

Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Supersupporter Levi kom fram

Blant Kongsvingers supportere på Ullevaal sto en mann som hadde ofret mye for å komme seg til kampen. Forfatteren og musikeren Levi Henriksen har fulgt KIL i tykt og tynt fra barndommen.

Levi Henriksen

NÅDDE FRAM: Etter en hard og lang reise fikk forfatter Levi Henriksen sett cupfinalen på Ullevaal.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

Hans personlige drama de siste dagene har vært om han kunne rekke fram til cupfinalen. Han var nemlig nødt til å være i Kirkenes på en spillejobb lørdag kveld. Og: Han nådde fram

– Det var en marerittur med bil fra Kirkenes til Alta, innom Finland med underkjølt regn og det hele. Men det var verdt turen, sier Henriksen til NRK etter kampen.

Han mener kampen gikk omtrent som forventet.

– Jeg synes de gjorde en grei figur. Jeg er ikke fornøyd, men jeg er stolt av laget. De er vinnere uansett.

Vil ikke svare om framtida

Denne uka ble Luis Pimenta kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening. I begrunnelsen for kåringen heter det blant annet at 35-åringen er målrettet, dedikert og en sterk fagmann med sydlandsk temperament.

Det er mange i Kongsvinger som vil beholde portugiseren som trener. Selv vil han ikke svare på spørsmålet.

– Vi har forhåpentligvis tre kamper til i år, ler han når han får spørsmålet om han fortsetter i jobben. For sesongen er ikke over for KIL: Laget er fortsatt med i kvalifiseringen til eliteserien.

Cupfinale

UTKLASSING: Rosenborg var flere nummer for store for cupfinaledebutant Kongsvinger.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix