Se Karoline Amb spille på Innlandsscenen

Karoline Amb fra Ringsaker spilte smakebiter fra sitt nye album «Kvass» da hun besøkte Innlandsscenen i NRK Hedmark og Oppland onsdag ettermiddag. Se video ovenfor.

Karoline Amb fra Ringsaker spiller på Innlandsscenen sammen med gitarist Vidar Tyriberget.

Det var Karoline Ambs tur til å entre Innlandsscenen onsdag ettermiddag. Med seg hadde hun bassist Vidar Tyriberget. OBS: Den midterste sangen er fjernet, som følge av rettighetsspørsmål.

30. april fikk den lokale musikken i Hedmark og Oppland en ny scene. Ukentlig tas live-scenen i NRKs lokaler på Storhove i Lillehammer i bruk og du kan få med deg minikonsertene direkte både i radio og på nett.

Karoline Amb

Karoline Amb er ute med nytt album som har fått navnet «Kvass».

Foto: Roger Johansen

I Hedmark og Oppland er det mange og varierte musikkmiljøer og dette blir en mulighet for å vise fram dette mangfoldet. Konsertene vil bli varierte, med unge, gamle, debutanter og erfarne artister.

Tolker Prøysen

Denne gangen var det Karoline Amb som sto på scenen sammen med Vidar Tyriberget på bass, mens hun sjøl spilte keyboard. Karoline har gitt ut fire plater og bidratt på et 20-talls andre i løpet av sin musikalske karriere.

Siden det i år er 100 år siden Alf Prøysen ble født bestemte Karoline seg for å gi ut en plate med Prøysen-tekster som hun sjøl har satt melodi til. Plata har fått navnet «Kvass». Et ord med mange betydninger deriblant skarp, uredd og kompromissløs.

Dette er nok noe hun kjenner seg igjen i. På Karolines hjemmeside, som hun deler med sine søsken, står det om henne:

«Hu vart tidlig ei sjølstendig dame og satt barnevakt førr søskna fra før hu sjøl fylte 10 år, og sia har a Karoline klart seg sjøl. – Je følje kun mengden dersom je ska samma væg!».

Karoline framførte disse sangene:

  1. Møte (Tekst av Prøysen, melodi av Karoline Amb)
  2. Mora og dottera (Tekst av Prøysen, gammel melodi)
  3. Eventyr (Tekst av Prøysen, melodi av Karoline Amb)
Karoline Amb

Karoline Amb fra Ringsaker tolket Alf Prøysen på Innlandsscenen.

Foto: Silje Josten Lien / NRK