Kan ha funnet etterlyst barnevogn i drapssaken

Politiet har tirsdag ettermiddag gjort funn av en barnevogn ved asylmottaket på Ormseter. Vognen kan være den som politiet har etterlyst, og som den døde kvinnen trillet før hun ble drept.

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

Det er denne barnevogna, som man her ser den drepte kvinnen og hennes siktede ektemann triller, som politiet tror de nå har funnet.

Foto: Politiet

– Vi har i ettermiddag kommet over en barnevogn som vi antar kan være barnevogna vi har etterlyst, sier Karianne Dobloug, informasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt.

Det var tirsdag formiddag i forrige uke at en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan ble funnet drept i Hamar.

Et bilde som politiet la ut viste at kvinnen og hennes ektemann, som nå er siktet for drap, gikk sammen og hadde en barnevogn med seg. Paret hadde to mindreårige barn.

Les også:

Interessant for politiet

Informasjonsrådgiver Hedmark politidistrikt Kari-Anne Dobloug.

Informasjonsrådgiver Hedmark politidistrikt Kari-Anne Dobloug sier at funnet av barnevognen er interessant, og at det kan bringe etterforskningen av drapet videre.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Denne barnevognen har vært en av gjenstandene som politiet har vært spesielt interessert i å finne, fordi den kan gi nye spor og svar i saken. Nå er det altså funnet en barnevogn på Hamar statlige mottak Ormseter, hvor kvinnen bodde med sin familie.

Men politiet kan ikke enda fullt ut bekrefte om det er riktig barnevogn man har funnet.

– Vi har i ettermiddag hatt en del etterforskere som har vært i området rundt Ormseter, og de kom da fram til et funn som iallfall er interessant for etterforskningen, sier Karianne Dobloug.

30-40 jobber med saken

Hun sier at vognen kan bidra til at politiet kommer videre i etterforskningen av saken, en etterforskning som fortsatt pågår med full styrke.

– Det er 30-40 personer som jobber med saken i Hamar nå, sier Dobloug.

Hun legger til at det fortsatt avhøres nye vitner og aktuelle personer. Og det strømmer fortsatt inn tips fra publikum.

– Jeg har ikke noe eksakt tall for øyeblikket, men vi har fått inn godt over 100 tips i denne saken så langt.