Hopp til innhold

Kampen om mottaksplassene fortsetter

UDI kjører ny konkurranse om mottaksplassene.

Rondeslottet

Det ble mye spetakkel da Ostra Consult ville starte asylmottak på Rondeslottet i Sel.

Foto: Geir Randby / NRK

Det er altså klart for omkamp om de nye asylmottaksplassene i Oppland. UDI ville i utgangspunktet legge 177 plasser til høyfjellshotellet Rondeslottet i Sel. Dette reagerte hytteeierne i området sterkt på, og Sel kommune valgte til slutt å avvise søknaden om bruksendring.

Les: Skepsis til asylmottak i fjellet

Les: Einstemmig nei til asylmottak

Nå har UDI hatt en ny utlysing i fylket, og vil etablere rundt 330 plasser. Fire aktuelle steder i fylket søkte før fristen i forrige uke.

Ny utlysning

Dermed slettes tidligere tilbud, og de fire stedene som nå konkurrerer om å få opprette asylmottak er Sel, Vang, Gran og Gjøvik.

Siv Kjelstrup.

Avgjørelsen om hvor det nye mottaket skal bli vil komme mellom uke 48 og 50, sier Kjelstrup.

Foto: Erlend Kester Moe / NRK

- På grunn av kravene fra Sel kommune ble den forrige konkurransen avslutta og vi fikk ikke inn nok søkere. Derfor lyser vi nå ut den eksisterende plassen pluss noen nye, sier regiondirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI), Siv Kjelstrup.

Totalt for hele landet har UDI mottatt tilbud om 2500 plasser.

330 plasser i Oppland

I Oppland har Norsk Mottaksdrift AS søkt om å få opprette mottak på Gjøvik og Gran, Hero Norge AS vil opprette i Vang i Valdres, og Ostra Consult har fortsatt et håp om å få til asylmottak på Rondeslottet i Sel kommune.

Dermed kan oppstyret rundt motvillige politikere og opprørske hytteeiere i Sel legge seg ved at Gjøvik, Gran eller Vang får de rundt 330 nye asylmottaksplassene som skal opprettes i Oppland.

Vurdering på landsbasis

Men, det blir en totalvurdering på landsbasis fra UDI som avgjør hvem som stikker av med seieren.

- Det må vi se nærmere på når vi har vurdert tilbudene og kvaliteten på dem, men vi regner med å ta en avgjørelse mellom uke 48 og 50, sier Kjelstrup.

Se TV-sak om asylmottak-striden i Sel:

Video nsps_upload_2009_10_12_19_10_38_3768.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.