Kamp om brukte rådhusmøbler

Gjøvik kommune skulle kvitte seg med alle rådhusmøblene fordi bygget skal totalrenoveres og få nytt inventar. Men de gamle møblene var ikke for dårlige for andre i kommunen som sto i kø for å sikre seg nyttige møbler gratis.

Noen tok hodet i en stol i flyttingen

SIKRA SEG STOL: Det ble brukt ulike metoder for å sikre seg møblene.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Rektor sikra seg nye møbler

GLAD: Rektor ved Redalen skole, Nitan Rundberg, er glad for nye møbler til skolen uten å bruke ei krone.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Det er riktig å ta i bruk det som ikke skal brukes lenger. Vi må tenke gjenbruk ikke bare kjøpe nytt, sier rektor ved Redalen skole Nitan Runberg.

Hun var en av mange som kom til rådhuset på Gjøvik tirsdag ettermiddag for å få gratis møbler som rådhuset skal kvitte seg med. At skolen kan ha nytte av møbler som kasseres av administrasjonen i kommunen synes hun er helt greit.

Det er bedre at vi får dem og kan bruke dem enn at de står her ubrukt, sier hun og sørger for at skolen får nye stoler, bord, sofa og oppvaskmaskin.

Får ikke brukt de gamle møblene

Gjøvik rådhus skal renoveres og alle som jobber i bygget har fått kontorer andre steder i byen. Der er det ikke plass til de store pultene, vaskemaskiner, kjøkken og stoler som hele rådhuset har hatt i hus. Og når det står ferdig renovert med ny rominndeling neste høst blir det heller ikke plass.

Det er kommunale penger vi prater om, så da er det bra at det kan benyttes andre steder, sier prosjektleder Anne Britt Søreng i Gjøvik kommune.

Først fikk kommunale etater tilbud om å komme for å blinke seg ut ting de trenger. I neste runde fikk frivillige lag og foreninger se om det var noe de kunne ha bruk for. Og det var det. 20 lag og foreninger, skoler, barnehager og til og med den kommunale legevakta hadde merka seg møbler de kunne trenge.

Det ble nesten litt kaos under utdelinga

KAOTISK: Det ble nesten litt kaotisk da alle kom for å hente gratis møbler i rådhuset.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Litt kaotisk

Alle som hadde merka seg møbler de ville ha måtte møte opp på rådhuset klokka 16 tirsdag. Utenfor sto biler parkert med hengere, flyttebiler var leid inn og varebiler som skulle frakte møblene et sted der folk trenger de.

Det er bra at vi samarbeider og deler med hverandre, sier Ola Narten Svendsen som er falgig leder for tilrettelagte kulturtilbud.

De sikra seg en fin sofa, stoler og pulter. Han synes det er greit å arve fra rådhuset.

Jeg har jobba her i rådhuset sjøl og de har ikke akkurat vært bortskjemte med nye ting, så det er helt greit at de får nytt og vi kan bruke det de ikke skal bruke lenger, sier han.

Gjøvik rådhus

RENOVERES: Gjøvik rådhus får ny rominndeling når det renoveres, derfor kan ikke møblene brukes lenger.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK