Hopp til innhold

Jørstad starter opp igjen

Allerede i morgen er rørleggerfirmaet Jørstad på Lillehammer i gang igjen etter at det gikk konkurs i forrige uke. Jørstad Drift AS er det nye navnet på selskapet.

Jørstad

Rørleggerfirmaet Jørstad starter opp igjen etter konkursen med nytt navn i morgen.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Onsdag i forrige uke meldte de oppbud. De skylder kreditorene nesten 100 millioner kroner, og 181 ansatte ble ramma av konkursen.

I dag ble det klart at de fortsetter under nytt navn og ny drift, selv om mange likevel må gå.

– Det er veldig positivt at vi kommer i gang igjen både for våre ansatte og for kundene, sier personalsjef Bård Scheie.

50 uten jobb

Det så mørkt ut en stund da selskapet forrige uke gikk konkurs og 181 ansatte ble ramma. I dag har bostyrer og rørleggerfirmaets største kreditor, Sparebank1 Hedmark, sagt ja til ny drift.

Det betyr likevel ikke at alle de 181 får jobb videre. Selskapet har i dag sendt ut tilbud til mellom 120 og 130 ansatte. Cirka 50 personer står i dag fortsatt uten jobb.

– Noen av dem har fått beskjed om at vi må ha litt mer tid før vi kan gi dem et tilbud eller et avslag, mens andre har fått beskjed om at de ikke vil få et tilbud slik at de kan se seg om etter noe annet å gjøre, sier Scheie.

Fleste verdier tapt

Det vesentligste av gjelden på nærmere 100 millioner kroner til det konkursrammede rørleggerfirmaet er tapt. Sparenbank1 Hedmark har et krav på 33,5 millioner kroner og er også den eneste som har mulighet til å realisere noen av verdiene i selskapet.

– Boet i selskapet er større enn det eiendelene er verdt og gjenstandene er derfor ført tilbake til det gamle selskapet. Nå må banken gjøre avtale med dem for å se hvordan de kan få realisert noen av verdiene, sier bobestyrer og advokat Svein Olav Bøen.

Fortsetter med alle avdelinger

Jørstad AS, snart Jørstad Drift AS, har flere avdelinger i Hedmark og Oppland med hovedsete på Lillehammer. Samtidig har de avdelinger på Gjøvik, Øyer, Hamar, Elverum, Otta/Vågå, Vinstra. Dette vil de fortsette med:

– Vi er til stede der vi har vært, men vi kommer til å ha noen færre butikker, sier personalsjefen.

For ikke å tape enda mer penger har det vært avgjørende å få en ny drift på plass så raskt som mulig, noe selskapet nå har klart. Men som personalsjef legger ikke Scheie skjul på at den siste tida har vært slitsom:

– Vi har slitt med fem til syv prosjekter som har gitt oss veldig dårlige tall. Det er forståelse, men også en del frustrasjon blant de ansatte. Det er klart det er tungt for dem som berøres tyngst og som ikke vet hva de har å gå til fremover, avslutter han.

Jørstad ble etablert som et familiefirma på Lillehammer for over 50 år siden.

Flere saker fra Innlandet