Johaug: – Nå skal jeg på ferie til Dubai

Therese Johaug gleder seg til rolige dager i emiraten nå som årets sesong er over.

Therese Johaug og Marit Bjørgen

SEIERSKLEM: Therese Johaug og Marit Bjørgen tok hjertelig rundt hverandre på Gålå, etter at Bjørgen enda en gang hadde blitt best i spurten. Men Johaug ble best sammenlagt i cup'en.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB Scanpix

– Det er veldig godt å bli ferdig med sesongen, og det er flott her på Gålå. Dette gav meg NM-stemning, strålte Therese Johaug etter at hun gikk inn til sølv på tremila.

  • Se videointervju med Therese nederst i saken!

Hun sier til NRK at hun nå både skal på ferie i utlandet, og ha rolige dager hjemme i Dalsbygda.

– Hvor går utenlandsturen?

– Det blir nok Dubai, sier en leende Therese.

Johaug har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, og selv om hun "bare" gikk inn til sølv på tremila på Gålå lørdag var hun godt fornøyd. Det var Marit Bjørgen som

tok gullet.

– Hun er jo Norges og verdens beste langrennsløper gjennom tidene, så det var moro, sier Therese Johaug til NRK.

Knallbra sesong

Johaug synes sesongen har vært god, og at en pikedrøm har gått i oppfyllelse med at hun vant sammenlagt.

Nå skal Johaug trekke seg tilbake, og slappe av med familie og venner på hytta.

Det har vært en eventyrlig sesong for Dalsbygda-jenta. Hun startet verdenscupen med eandreplass, og siden gikk det slag i slag med blant annet seier i Tour De ski. Seieren var norges første i etapperennet noen gang.

– Det går mange tanker gjennom hodet når man passerer målstreken. Man er ganske sliten, og mange av tankene går på hvor mye man har ofret opp igjennom livet. Nå er det absolutt verdt det, sa hun til NRK etter at hun kom først av alle opp alpinbakken i Val di Fiemme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Therese Johaug og Kong Harald

KONGEKLEM: Therese Johaug møtte KOng Harald på tribunen etter endt løp på Gålå.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB Scanpix

Mange medaljer i OL

OL i Sotsji var det neste store sesongmålet for Johaug.

På 10-kilometeren ble det bronse, etter at Justyna Kowalczyk var suveren på den første klassiske distansen i OL. På 15-kilometeren ble det fjerdeplass på Therese. På tremila i Russland tok Johaug sølv, også her ble hun fragått av Marit Bjørgen. Tilslutt ble det trippelt norsk, med Størmer Steira på tredje.

Smøretrøbbel ødela desverre for jentene på stafetten, og det ble en skuffende femteplass.

– Jeg tror ikke jeg hadde de beste skia i feltet i dag, sa en skuffet Therese Johaug til NRK etter målgang.

Når enden er god...

Heldigvis ble avslutningen på sesongen svært god for Therese, selv om hun ikke helt var på nivå med Marit Bjørgen i Holmenkollen.

I avslutningsrennene i Falun var det svært jevnt mellom Bjørgen og Johaug, og det ble spennenede til siste slutt. Heldigivis for Johaug gikk det hennes vei i fellesstarten med skibytte, hvor hun knuste venninnen.

– Jeg og Marit har bevart formen gjennom hele sesongen og har avsluttet med stil, og det er en god følelse, sier verdenscupvinneren om årets sesong.

Therese om sesongavslutningen

TETT LØP: Therese Johaug, vinner Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira i aksjon under kvinnenes 30 kilometer fristil, da norgesmesterskapet i langrenn (del 2) ble avholdt på Gålå lørdag.