– Henger ikke på greip

Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen reagerer på at en politimann og Frp-politiker er avskjediget etter uttalelser på Facebook.

Morten Ørsal Johansen

Stortingsrepresentant for Oppland Frp, Morten Ørsal Johansen, reagerer på at en politibetjent er avskjediget for uttalelser på Facebook.

– Hvis det er eneste avskjedigelsesgrunn, henger ikke dette på greip i det hele tatt. Det er to anledninger hvor han har uttalt seg politisk på Facebook og det holder ikke til en avskjedigelse. Slik jeg har forstått det har han heller ikke fått en advarsel på noe av dette, så jeg skjønner ikke hva som ligger bak. Det er vanskelig å forstå.

– Spørsmål til statsråden

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i Oppland, Morten Ørsal Johansen, stiller seg uforstående til at politibetjent og Frp-politiker i Eidskog i Hedmark, Stein-Robin Kleven Bergh, ble avskjediget på grunn av uheldig bruk av Facebook.

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh har brukt dette profilbildet på Facebook.

Foto: Privat

– Han har vel et profilbilde med en politigenser på og det er for så vidt greit. At han har uttalt seg politisk med det bildet er altfor tynt til å bli avskjediget i politiet, sier Johansen.

Han vil nå ta saken med til Justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

– Vi får ikke gjort så mye mer enn å se på fakta i saken. Dette er en oppsigelsessak, men jeg vil så fort jeg har mulighet, stille spørsmål til statsråden, basert på den informasjonen jeg har, om dette er en reell oppsigelsesgrunn.

– Krever ikke advarsel

For fem år siden ble Bergh anmeldt for grov uforstand i tjenesten til Spesialenheten for politisaker. Bakgrunnen var påstander om at han skal ha benyttet taushetsbelagte opplysninger internt i Frp. Berg avviste dette.

Politimester i Hedmark politidistrikt, Tormod Bakke, ville ikke si så mye om saken søndag ettermiddag, men bekrefter avskjedigelsen.

– Det jeg kan bekrefte er at han er avskjediget. Saken ble behandlet i ansettelsesrådet den 22. august, og begrunnelsen for avskjedigelsen er formen og bruken av Facebook, sier Bakke.

Har han fått flere advarsler om dette?

– Det vil jeg ikke gå nærmere inn på. Det er i hvert fall slik at hjemmel for avskjedigelse ikke krever noen advarsel. Men det har vært diskutert mange ganger hvordan man bruker elektroniske medier, sier Bakke.

Flere saker fra Innlandet