Jente (17) stygt skadet etter fall

Ei 17 år gammel jente er innlagt på Ullevål universitetssykehus med ryggskader etter et stygt fall på Trysil videregående skole.

Ulykka skjedde tidligere i denne uka. Noen hadde fjernet ei trapperist utenfor gymsalen, og jenta datt tre meter rett ned da hun skulle gå ut på trappa. 17-åringen er operert og tilstanden skal være bra nå.

De andre elevene ved skolen er opprørt over det som har skjedd, og rektor på Trysil videregående, Liv Johanne Næsheim, er rystet.

- Det er forferdelig det som har skjedd. Det er helt uvirkelig at  noen kan fjerne ei rist foran ei utgangsdør der det er tre meter rett ned, sier Trysil-rektoren. Det er helt ubegripelig, sier rektor Næsheim, som er glad det går bra med jenta. 

 

Platene foran inngangsdøra var punktsveiset. Men som en følge av ulykka, er de nå blitt samnmensveiset, slik det nå er ei plate.  Ifølge rektor Næsheim skal det nå være umulig å bryte opp enkeltplatene.

Saken er politianmeldt, og forsikringsselskapet er også varslet om det hun kaller en kriminell handling. Skolen vil å legge forholdene til rette slik at jente kan fullføre skoleåret og ta sine planlagte eksamener.