Jemtland-saken: Fengsles fram til rettssaken

Den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland begjærte seg løslatt i dag, men fikk ikke medhold. Han blir sittende i varetekt fram til rettssaken begynner.

Janne Jemtlands hus

Ektemannen til Janne Jemtland blir sittende i varetekt fram til rettssaken starter.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politiet ba om sju nye uker i varetekt i dag, det vil si fram til 12. november da rettsaken etter planen skal begynne.

– Vi mener det er riktig at siktede skal sitte fengslet fram til hovedforhandling. Det har vi fått medhold i, og det er vi fornøyd med, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Ektemannen begjærte seg løslatt.

Ida Andenæs

Den drapssiktede mannens forsvarer, Ida Andenæs, sier han fortsatt nekter straffskyld for drap.

Foto: Linda Vespestad / NRK

– Jeg kan ikke gå inn på grunnene til at han gjør det, men han begjærer seg løslatt og han nekter fortsatt straffskyld etter siktelsen, sier forsvarer Ida Andenæs.

Alle refengslingene av mannen har foregått som såkalt kontorforretning, uten at partene har møttes i retten. Den siktede mannen har ikke møtt i retten selv en eneste gang siden han ble pågrepet den 12. januar i år.

Drukning og skuddskader

47-åringen ble varetektsfengslet første gang 15. januar, etter å ha blitt siktet for drapet på kona. Da hadde hun vært forsvunnet i drøyt to uker. Det var ektemannen som meldte henne savnet.

Etter pågripelsen har han knyttet seg selv til situasjonen der Janne Jemtland døde, men han erkjenner ikke at han drepte henne. Det var han som forklarte politiet hvor de kunne finne kroppen hennes, og hun ble funnet i Glomma i Våler den 13. januar.

Den endelige obduksjonsrapporten viser at Janne Jemtland trolig døde av drukning, men hun var også påført dødelige skuddskader.

Venter på tiltale

Rettssaken mot den drapssiktede ektemannen skal etter planen starte i Hedmarken tingrett den 12. november, men det er foreløpig ikke tatt ut tiltale. Saken er overlatt statsadvokaten som skal avgjøre tiltalespørsmålet.

Politiadvokat Julie Dalsveen under pressekonferansen på Gjøvik

Politiadvokat Julie Dalsveen er fornøyd med at de fikk medhold i å holde mannen fengslet fram til rettssaken.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

Nå blir mannen sittende i varetekt fram til rettssaken starter, slik politiet hele tiden har ønsket.

– Vår oppfatning er at det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom siktede i denne saken skulle bli løslatt nå, så det er grunnen til at vi begjærte fengsling fram til dag en, i den forhåndsberammede hovedforhandlingen, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Les alt om Jemtland-saken her: