Jansrud skuffet over 25. plass

Kjetil Jansrud fra Vinstra var skuffet over at han ikke ble bedre plassert enn nummer 25 under dagens verdenscupåpning i storslalåm.

Kjetil Jansrud

SKUFFET: Kjetil Jansrud var ikke fornøyd med 25. plassen under verdenscupåpningen i storslalåm søndag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I fjor ble Kjetil Jansrud nummer 15 i åpningsrennet i Sölden. I år falt han ti plasser ned, men følte likevel ikke at verdenscupåpningen var bortkastet. Med dagens 25.-plass ble Jansrud tredje best av de norske. Avstanden fram til den amerikanske vinneren Ted Ligety var på 4,36 sekunder.

Sjanseløs

Selv om Jansrud var sjanseløs på en pallplass, gledet han seg over tidvis bra kjøring i begge omganger.

– Denne finaleomgangen var litt som førsteomgang. Det var bra øverst og nederst. Jeg gjorde et par feil. Treneren mente jeg gjorde en stor feil vel halvveis ned i henget i annen omgang, men at jeg tapte mye tid, tror jeg også kom av kjøringen min, forklarte Jansrud til NTB.

Ikke bortkastet helg

Selv om det ble få verdenscuppoeng å hente, mener Jansrud at helga på ingen måte har vært bortkastet.

– Jeg har godt av den treningen jeg får her gjennom å kjøre renn, selv om jeg blir litt avkledd også, sa Jansrud.

– Jeg ble nummer 15 her i fjor, men da var kjøringen dårligere. Det har noe med forholdene å gjøre. I dag hadde jeg verken gode eller dårlige forhold, jeg havnet midt mellom slik jeg startet. Jeg føler meg i hvert fall bedre i storslalåm i år enn i fjor, og det håper jeg å få vist litt senere i sesongen, sa Kjetil Jansrud til NTB.