Jansrud hyllet som en helt

20.000 fans hadde møtt opp for å hylle Kjetil Jansrud etter utforseieren i Kitzbühel lørdag kveld. – Denne seieren kommer veldig, veldig høyt opp på lista, sier Vinstra-mannen.

Kjetil Jansrud ble hyllet av 20 000 fans under medaljeseremonien.

Kjetil Jansrud tok et langt skritt på veien mot legendestatus da han vant Hahnenkamm- utforen i Kitzbühel lørdag. Utforrennet i Kitzbühel i Østerrike regnes som det mest prestisjetunge gjennom verdenscupvinteren. Denne gang var det en 29-åring fra Vinstra som kunne motta hyllesten fra titusener av frammøtte alpinfans, øverst på seierspallen.

Kjetil Jansrud vant det korteste rennet som er kjørt i Die Streif i Kitzbühel noensinne. På grunn av tåke ble starten flyttet lenger ned i fjellsida. Han kjørte inn til 58,16 sekunder og slo Dominik Paris med to hundredeler.

  • Se Jansruds vinnerløp her:
    Kjetil Jansrud inn til ledelse

Fire nordmenn hadde vunnet renn i Kitzbühel før Jansruds triumf lørdag, men bare to av seirene har kommet i utfor. Av norske løpere er det bare Atle Skårdal og Lasse Kjus som har vært fartskonger i verdens tøffeste utforløype.

  • Se kaoset i målområdet etter seieren:
    Det var ikke lett for den nybakte utforvinneren Kjetil Jansrud å komme seg fordi horder av fans og journalister. Foto: Hans Henrik Løken

Verdenscupseieren i Kitzbühel var Jansruds femte denne sesongen. Den norske alpinisten leder nå utforcupen med 339 poeng. Han har en ledelse på 107 poeng på Paris. Sammenlagt i verdenscupen ligger Jansrud på annenplass bak Marcel Hirscher.

Vinstra-gutten reiser nå til Aspen for å forberede seg til VM og resten av sesongen.

  • Se hele NRKs intervju med Kjetil Jansrud:
    Kjetil Jansrud er fornøyd med seieren, men klarer ikke å rangere den opp mot andre og sier som Kjetil Andre Aamodt at den neste er den beste. Reporter: Hans Henrik Løken