Janne Langaas ansatt som teatersjef

Janne Langaas (48) er ansatt i jobben som teatersjef i det nyetablerte Teater Innlandet.

Janne Langaas

Nyansatt teatersjef Janne Langaas tiltrer jobben i Teater Innlandet 1. januar 2011.

Foto: Jan Egil Løvbak

Langaas har lang bakgrunn fra teaterbransjen, og har arbeidet både som skuespiller, produsent og dramatiker. Hun er utdannet skuespiller fra Statens teaterhøgskole.

Ja til Teater Innlandet

Dette er Teater Innlandet

48-åringen har også jobbet med flere radio-, tv- og filmproduksjoner. Hun driver i dag teaterkompaniet Barske Glæder Produksjoner, der hun har laget ni teaterforestillinger.

Langaas har vært nestleder i Skuespillerforbundet i 12 år, og har flere styreverv i organisasjoner knyttet til scenekunst.

- Bli kjent med landsdelen

Ansettelsen ble kunngjort under en pressekonferanse i Hamar mandag kveld. Og var det en offensiv teatersjef som møtte media.

- Jeg har ikke god kjennskap til Hedmark og Oppland. Men først og fremst handler dette om å komme hit og bli kjent med landsdelen.

- Jeg er veldig opptatt av å forstå hva Oppland og Hedmark er. For det er her vi skal spille teater, og det er denne befolkningen jeg skal ha en dialog med hele veien, sier hun.

Under hennes ledelse skal regionteateret både sette opp egne produksjoner, men også samarbeide tett med andre aktører.

- Jeg er veldig opptatt av å åpne dørene for dialog med lokale scenekunstnere, men også andre typer kunstnere. Jeg skal jobbe med både teater og dans. Jeg er altetende når det gjelder form og sjanger. Jeg er mer opptatt av innholdet i forestillingene enn å følge en plakat, sier Langaas.

Teater for barn

Janne Langaas blir teatersjef i Teater Innlandet

Janne Langaas (48) har arbeidet både som skuespiller, produsent og dramatiker. Hun er utdannet skuespiller fra Statens teaterhøgskole.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Teaterkritiker IdaLou Larsen sier ansettelsen av Janne Langaas er spennende fordi hun evner å lage teater for barn og at dette ert viktig for et regionteater.

- Det har vært en omdiskutert teateretablering. Det er kommet ut av et slags politisk ønske om å skape et Teater Innlandet med veldig mye debatt frem og tilbake både i Hedmark og Oppland.

- Det å bli teatersjef på et helt nytt teater som ingen vet noe særlig om fordi det ikke har vært noe, det er en enorm utfordring, sier Larsen

Tiltrer jobben 1. januar 2011

Langaas tiltrer stillingen 1. januar 2011. Hun skal fram til da bruke tiden til å avslutte prosjekter hun er involvert i. Hun etterfølger Else Braseth som er teatersjef fram til 31.desember 2010.

Janne Langaas er bosatt i Oslo og vil ukependle til jobben i Hamar.

Styreleder i Teater Innlandet, Cato Schiøtz, sier at det var en omfattende prosess å ansette teatersjef, men at styret til slutt var enstemmige når de til slutt valgte Janne Langaas.