Jakter etter ansatte på datamesse

Bedrifter og læresteder strømmer til datamessa The Gathering for å rekruttere de dyktigste folkene på data.

Messa har blitt en viktig rekrutteringsarena for både store og små databedrifter.

Stor bredde

The Gathering 09

Mange kommer hver påske til Vikingskipet i Hamar for å delta på The Gathering.

Foto: Rune Håkonsen / NRK

Arrangørene får mange henvendelser fra store IT-bedrifter og læresteder som ønsker å delta på messa og komme i kontakt med deltagerne.

– De som tar kontakt med oss spenner seg fra små webfirmaer til de største selskapene, sier sponsoransvarlig i The Gathering, Vegard Sjefstad

Som vanlig samles 6000 datainteresserte i Vikingskipet på Hamar i påsken for å være med på The Gathering.

Vil ha de kreative

Dette er verdens nest største datatreff og samler noen av de flinkeste folkene innen data. De bruker treffet til å leke seg, teste ut nye ideer og konkurrere.

Det er disse folkene databransjen jakter på, og The Gathering har blitt en viktig arena for bedrifter som ønsker å rekruttere de beste.

– De finner folk med evne til å skape ting. Det er egentlig verdien ved The Gathering. Folk finner på ting og utfordrer konvensjoner og tankemåter. Dette ønsker bedriftene fordi det er denne kunnskapen de skal leve av, sier forteller Vegard Skjefstad.

Skjefstad har blitt oppringt av store selskaper som Microsoft og Tandberg som vil bruke datatreffet til å vise seg frem og komme i kontakt med folk i miljøet.

Skjefstad sier han kjenner mellom 50-80 personer som har fått jobb gjennom å knytte kontakter med bedrifter eller andre deltagere på The Gathering.

Skoler på plass

Og det er ikke bare bedrifter som bruker datatreffet til å markedsføre seg, men også utdanningsinstitusjoner. Forsvarets Ingeniørhøgskole på Jørstadmoen ved Lillehammer stiller for første gang med egen stand.

Student Stian Petersen tror skolen kan rekruttere mange nye elever ved å være synlig i Vikingskipet i påsken.

– De er målgruppen for vår skole. Når du går ut er du både befal og ingeniør i data og kommunikasjonssystemer, sier han.

Flere saker fra Innlandet