Hopp til innhold

Ivar Odnes (Sp) får massiv støtte etter å ha vært åpen om kreftsykdommen

ØSTRE TOTEN (NRK): Stortingsrepresentant Ivar Odnes fikk alvorlig kreftdiagnose for tre uker siden. Han får mye støtte i sosiale medier, blant annet fra fotballkjendiser.

Ivar Odnes om kreftsykdommen

TAKKER: Ivar Odnes sier han nå er opptatt av å fylle dagene med positive opplevelser sammen med de næreste, og å ha ting å glede seg til. Denne uka ser han fram til kvartfinalen mellom Lillestrøm og Bryne.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

13. september la Ivar Odnes ut en status på Facebook der han forteller at han har blitt alvorlig sjuk. Statusen har fått enorm respons, med over 1100 kommentarer og 831 reaksjoner.

I etterkant har stortingsrepresentanten, som blant annet er transportpolitisk talsmann for Senterpartiet, fått støtte fra flere fotballprofiler.

Frode Kippe med videohilsen til Ivar Odnes
Foto: Skjermdump fra Facebook

Kippe: – Krysser det jeg har

Først ute var Frode Kippe, midtstopper og kaptein på Lillestrøm, som la ut en videohilsen til den ihuga LSK-supporteren.

– Hei Ivar, Frode Kippe her. Jeg vil ønske deg lykke til med videre behandling, jeg hører du har vært dårlig en stund. Jeg krysser det jeg har for at det her skal gå bra, og at du kommer deg opp på Åråsen snart igjen, sa Kippe i videoen, som Odnes har viderepublisert blant sine venner på Facebook.

Odnes selv takker for videoen, og skriver at det er mange folk som sender ham varme tanker og ønsker om god bedring. Han skriver at dette betyr utrolig mye for ham og de han har rundt seg.

– En av disse fikk jeg fra Frode Kippe i dag, min store helt og kaptein på favorittlaget mitt Lillestrøm. Tusen takk til Sandra Borch som hadde en finger med i spillet her! (Synd at Lillestrøm slår ditt Tromsø til helga Sandra, men fotballen er nådeløs enkelte ganger), skriver Odnes humoristisk.

HILSEN: Frode Grodås sendte denne videoen til Ivar Odnes, via ei felles venninne.

Grodås: – Vi liker å ta en fight

Tirsdag kom Frode Grodås, keepertrener på landslaget og tidligere keeper på Lillestrøm, med en ny fotballhilsen til Odnes.

– Vi er omtrent like gamle, vi er kjempeglade i musikk og fotball, vi heier på Tyskland, og så liker vi å ta en fight. Livet er fullt av slike kamper, og noen er større og viktigere enn andre. Den kampen du er inne i nå, den vinner du, sier Grodås i videoen.

Ivar Odnes har vært kreftsjuk i rundt tre uker, og i et langt intervju med NRK i dag forteller han om sjukdommen og perspektivet framover.

– Det viser seg at dette er en kreftform som ikke har de beste prognosene. Da tenker du, hva gjør du da? Her må du begynne å sette mer pris på de dagene du har, bruke mer tid blant de nærmeste, sier Odnes.

Ivar Odnes om kreftsykdommen

ÅPEN: Ivar Odnes har valgt å være åpen om kreftsykdommen som rammet ham plutselig nå i høst.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ser fram mot kvartfinale

Han har lagt politikken helt til side, men innrømmer at han følger med på det kollegaene holder på med.

– Det hender jeg sender en sms eller tar en telefon til kolleger på Stortinget og sier vi må reagere på noe, smiler han.

Odnes sier han nå har fokuset på å leve gode dager, og er opptatt av å ha positive ting å se fram til.

– På torsdag skal vi på kvartfinalen i cupen og se Lillestrøm banke Bryne, det er et av høydepunktene denne uka, sier den ihuga Lillestrøm-tilhengeren.

Flere saker fra Innlandet