Hopp til innhold

Isfron

Ingen enighet mellom Nordby og Norsk Tipping.

Reidar Nordby jr i retten
Foto: Nyhetsspiller / NRK


Isfronten i rettsaken har oppstått etter at Reidar Nordby jr. hevder det ble gjort viktige muntlige avtaler da han sluttet, mens Norsk Tipping sier slik avtaler aldri har eksistert.

Tidligere tippedirektør Reidar Nordby jr. sa fra seg en avtale som sikret ham full direktørlønn til han ble 67 år, det vil si nesten 12 millioner kroner.

Det gjorde han av lojalitet til bedriften han ledet i nesten 20 år, og for å redde omdømmet til Norsk Tipping og seg selv.

Spilte på følelser

Nordbys advokat Thor Dyre Østby spilte på både følelser og rettferdighetssans i sluttprosedyren sin tirsdag.

- Situasjonen er mer enn urimelig. Det er direkte støtende. Det er forbausende og overraskende at Norsk Tipping viser en slik åpenbar mangel på omtanke og lojalitet overfor en person som har betydd så mye for bedriften, sa Dyre Østby.

- Det er jo direkte ulogisk at Reidar Nordby skulle si fra seg en så god avtale for å sitte igjen med ingenting.

Benekter avtale

Norsk Tipping på sin side mener hardnakket at det ikke eksisterer noen muntlig avtale i det hele tatt.

- Det er ordlyden i den skriftlige avtalen som gjelder. Alt det som ikke ble tatt med i den avtalen, er det Nordby selv som må bære risikoen for, sa advokaten til Norsk Tipping, Knut-Marius Sture.

Men både Reidar Nordbys advokat og den tidligere rådgiveren hans er helt klare på at det var viktige muntlige forutsetninger.

- Uten det ville ikke Nordby jr. ha skrevet under, sier de.

LES OGSÅ: Rådgiver angrer på råd

Vil gå tilbake til den gamle avtalen

Reidar Nordby jr. mener derfor at de må gå tilbake til den første avtalen som innebærer full lønn til fylte 67 år. Alternativt vil de at retten skal lage en ny avtale.

Men advokat Knut-MArius Sture antyder at Reidar Nordby jr. har funnet ut at avtalen han har ikke er god nok, og at han derfor prøver seg for å få tilbake den første avtalen. Sture ber om full frifinnelse for Norsk Tipping.

Dom i saken vil falle en gang før 2. mars.