Innsatt angrep medfange med brødkniv

ILSENG (NRK): En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk og grov kroppskrenkelse etter en voldshendelse ved fengselet på Ilseng i Innlandet på torsdag. Han nekter straffskyld.

Ilseng fengsel

DRAPSFORSØK: Ilseng er en avdeling innenfor Kriminalomsorgen Innlandet, avdeling lavere sikkerhet.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Politiet fikk torsdag ettermiddag melding om at en innsatt i fengselet hadde prøvd å stikke en annen innsatt med kniv i retning mot bryst og hode. Det medførte medførte flere kuttskader.

Konflikten mellom de to førte til at en tredje innsatt prøvde å gripe inn, og han fikk da et rift i armen. Han ble bare lettere skadd og trengte ikke legebehandling. Han som opprinnelig ble angrepet fikk legebehandling etterpå, men ble også bare lettere skadd.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Helge Ekelund, sier fredag kveld at hans klient nekter straffskyld.

– Han mener at dette er selvforsvar og nødverge. Etter min mening er siktelsen om drapsforsøk noe overilt, og jeg både håper og tror at politiet vil nedjustere den etter hvert, sier Ekelund.

– Aldri opplevd noe liknende

Jan Korsvold

DRAMATISK HENDELSE I FENGSELET: Enhetsleder Jan Korsvold ved Ilseng.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

– Jeg har vært ansatt her i 18 år, og det er første gang vi har hatt en slik hendelse, sier Jan Korsvold, som er enhetsleder ved Kriminalomsorgen Innlandet på Ilseng.

Han forteller at de to kom i krangel mens de jobbet på kjøkkenet. Det endte med at den ene grep fatt i en brødkniv, som ble prøvd brukt mot medfangen.

En tredje innsatt prøvde altså å gripe inn, men trakk seg vekk fra situasjonen da han fikk et rift i armen. Politiet har tatt beslag i kniven.

Ansatte grep inn

– Ganske raskt kom det betjenter til kjøkkenet. De grep inn og fikk kontroll på situasjonen, sier Korsvold.

Politiet er i gang med etterforskningen i saken. Det ble blant annet foretatt flere avhør torsdag kveld. Siktede har fått oppnevnt Helge Ekelund som forsvarer.

Kaja Løhren Borg

Politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

– Siktede er avhørt nå i ettermiddag, sier politiadvokat Kaja Løhren Borg.

– Han kommer nå til å bli overført til en avdeling med høyere sikkerhetsnivå. Det gjenstår fortsatt avhør av både innsatte og ansatte. Vi har gjort flere beslag og kriminalteknikere har vært på åstedet.

Ilseng ligger i Stange kommune og har en ordinær kapasitet på 86 innsatte. På grunn av stort behov på det lavere sikkerhetsnivået er kapasiteten økt midlertidig, slik at det nå er plass til 93 innsatte.