Hopp til innhold

Innbrudd og utbrente biler

Siden søndag har det vært nesten 40 innbrudd i hytter og småbruk i Østerdalen.

Et av innbruddene har vært i Tusbakkoia ved Militærvegen mmellom Våler og Løten.
Foto: Per Henning Flobak / NRK

Det er også funnet flere utbrente biler. Politiet tror innbruddstjuvene har satt fyr på bilene for å skjule spor. Politiet ser innbruddene i sammenheng og har flere mistenkte i saken. Klær, alkohol, bensin og diverse andre ting er stjålet.

Den påtente bilen ved Tusbakkoia førte også til skogbrann
Foto: Per Henning Flobak / NRK

Bilbrann kunne blitt skogbrann

I et skogsområde i Heradsbygda i Elverum, etterlot trolig de samme gjerningsmennene en brennende bil, som sto tett inntill en laftet stall. Brannen spredte seg, og stallen tok fyr. Stallen sto i et gammelt hogstfelt, og derfor var det mange tørre kvister i nærheten. Bilbrannen kunne fort ha blitt til en større skogbrann, sier visebrannsjef i Elverum, Bjørn-Erik Øfstedal.

- Ei vindkule kunne lett ført til en stor skogbrann her, midt uti skogen, sier han. Heldigvis var brannvesenet raskt på plass og fikk slukket brannen.

Etterlyser hvit Landcruiser

Politiet tror gjerningsmennene er gamle kjenninger som har vært raid.

- Vitneobservasjoner og måten innbruddene er gjennomført på styrker den teorien, sier lensmann i Åmot Per Ravnkleven.

Politiet sitter med navn på tre mulige gjerningsmenn, og håper de skal klare å pågripe disse raskt. De samme gjerningsmennene har trolig gjort innbrudd fra Åmot i sør til Stor-Elvdal i nord. I tilegg har de brukt forskjellige biler. Det har gjort det vanskeligere å pågripe dem. Politiet etterlyser nå en hvit landcruiser, som ble stjålet fra Elverum i går kveld, som de mener gjerningsmennene har tatt.

Denne stjålne bilen settes i forbindelse med innbrudd i Østerdalen
Foto: Jørn Nordli / NRK

Flere saker fra Innlandet