Hopp til innhold

Innbrudd i krematoriet

– Man viser svært liten respekt når man bryter seg inn på et sted der noens avdøde ligger, sier kirkeverge Ole Erik Lindalen.

Krematoriet Kongsvinger

Her brøt frekke tyver seg inn i natt og stjal datamaskinen som styrer kremasjonsovnen.

Foto: Ole Erik Lindalen

I løpet av natten har ubudne gjester tatt seg inn i krematoriet i Kongsvinger. Det var rotet til i flere rom, men kun en datamaskin som styrer kremasjonsovnen har blitt stjålet.

– Det er rotet til i mange rom, men så vidt vi vet er det kun denne datamaskinen som har forsvunnet, sier kirkeverge Ole Erik Lindalen.

Arbeidet går som vanlig

Tyveriet ikke vil føre til store problemer for arbeidsoppgavene i krematoriet. Det var datamaskinen som overvåket kremasjonene, men dette kan også gjøres manuelt.

– Vi har jo mistet en del programvare og lignende, men utover en litt større arbeidsmengde for krematoriebetjenten, fører det ikke til praktiske problemer sier han.

Mangel på respekt

Lindalen synes det er trist at noen har tatt seg inn i krematoriet. Det sto flere kister der, som ventet på kremasjon.

– Det er ingenting som tyder på at urner er borte, eller har blitt flyttet på, men at det har vært fremmede på et sted der avdøde familiemedlemmer står og venter på å komme videre i en prosess, det vitner om stor mangel på respekt, sier han.